Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • A 2021. évi MAITT Kongresszus videóit elérhetővé tettük tagjaink számára!
  2021.11.30. - MAITT

  A 2021. évi MAITT kongresszus COVID szekcióinak videóit, illetve a céges szimpóziumok videóit regisztrált tagjaink felhasználó nevükkel, jelszavukkal történt bejelentkezést követően megtekinthetik az alábbi linken. 

   

  bővebben >>

 • Magyarországi Fájdalom Társaság Konferenciája (2021.11.05-06.)
  2021.10.26. - MAITT

  Időpont: 2021. november 5-6. 

  Helyszín:  Hotel Novotel, 6721 Szeged, Maros u. 1. 

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jelenleg érvényben lévő előírások szerint a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

   A konferencia fő témái:
  - A hazai fájdalomkutatás legújabb kísérletes eredményei
  - IASP "Global year about back pain"
  - A krónikus hátfájás sebészi kezelési lehetőségei
  - Szabadon választott témájú előadások és poszterek

   

  bővebben >>

 • MAITT Légútbiztosítási Szekció programja a MAITT 2021. évi Kongresszusán
  2021.10.21. - MAITT
  Kedves Kollégák!
   
  A MAITT légútbiztosítási szekciója az idei kongresszusra (november 16.) is 4 előadással, illetve közvetlenül utána (1 alkalommal) workshop szervezésével készül. 
  A csatolt melléklet összefoglalja az általunk kínált programot, melyre várjuk az érdeklődőket. 
  Jelentkezni a kongresszus szervezőnél lehet. Járványügyi megfontolások és korábbi visszajelzések/kérések alapján maximum 24 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. 
   
  Letölthető melléklet:
   
   

  bővebben >>

 • UK Maternal Cardiology Society Annual Virtual Meeting (23rd November 2021)
  2021.10.18. - MAITT

  The UK Maternal Cardiology Society ( Affiliated to British Cardiovascular Society) will be hosting its first annual meeting virtually on 23rd Nov 2021.

  The talks are not only relevant to those in obstetrics but also relevant to those involved in doing IVF lists and managing pregnancy loss and terminations in individuals with complex heart problems.

  There are live MDT sessions too.

  Programme and registration: https://www.eventbrite.co.uk/e/uk-maternal-cardiology-society-annual-virtual-meeting-tickets-170160734337

   

   

  bővebben >>

 • Az OVSZ Szervkoordinációs Iroda és a Magyar Szervátültetettek Szövetségének szervadományozásról szóló plakátja intenzív osztályok részére
  2021.07.06. - MAITT

  Tisztelt Kollégák!

  Az új típusú koronavírus járvány hazai harmadik hulláma után, az intenzív osztályok ehhez kapcsolódó terhelésének csökkenésével egy időben szeretnénk felhívni a figyelmet az életmentő átültetésekhez szükséges szervadományozás jelentőségére.
  Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda és a Magyar Szervátültettek Szövetsége a magyarországi intenzív osztályok részére készített plakáttal szeretné kifejezni köszönetét a szervadományozás területén végzett áldozatos munkájukért, amelyre a jövőben is számítunk.

  A plakátot a következő napokban juttatjuk

   

  bővebben >>

 • A MOK elnökének levele Prof. Dr. Gál Jánosnak, a MAITT elnökének (2021.04.20.)
  2021.04.23. - MAITT

  Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara Elnökének, Prof. Dr. Gál János, a MAITT elnökre részére írt levele megtekinthető ide kattintva

   

  Prof. Dr. Gál János elnök úr részére

  MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

   

  Tisztelt Kollégák, Tisztelt MAITT Elnökség!

  Több csatornán eljutott hozzám, hogy a Pintér Sándor miniszternek írt levelünk egy bekezdése - érthető módon - komoly turbulenciát okozott az aneszteziológus-intenzíves kollégák körében.

  Elöljáróban

   

  bővebben >>

 • Hipnózissal a test és lélek egészségéért!
  2021.03.17. - MAITT

  Az alkalmazás megalkotásának gondolata még a COVID előtti időszakban született meg.

  Fő célja, hogy támogassa a testi és lelki egészség megőrzését, betegség esetén segítse a gyógyító folyamatokat mentális és lelki csatornákon keresztül.

  Erre a célra speciális, biztonságos, orvosszakmailag és pszichoterápiás szempontokból is megalapozott, tudományosan alátámasztott módon készült hipnózis szövegek hallgatása kiválóan alkalmas.

  Az Applikáció ezeket a szövegeket tartalmazza, hanganyagok formájában. Alkalmazási területe potenciálisan nagyon széles, szinte minden egészségügyi ellátási

   

  bővebben >>

 • Professzionális lélegeztetőgép gyártás Magyarországon: ezer készülék az intenzív osztályok számára (Péter Ádám dr.)
  2021.01.05. - MAITT

  A SARS-nCoV-2 vírus okozta COVID világjárvány megmutatta, milyen alapvető fontosságú az egészségügyi tartalékképzés, milyen fontos a COVID szempontjából kritikus egészségügyi eszközök hazai gyártókapacitásának kialakítása. A világ több országához hasonlóan a járvány kezdetekor hazánkban is megindult a szükséges védőeszközök, gyógyszerek beszerzése, és a külföldi beszerzés nehézségeire tekintettel a hazai lélegeztetőgépgyártás felépítése. Országunkban kormányzati segítséggel megindult a hazai tervezésű és gyártású professzionális lélegeztetőgépek kifejlesztése és gyártása. A váci Celtiron Kft

   

  bővebben >>

 • In memoriam Prof. Dr. Pénzes István (1941. augusztus 20. - 2020. december 31.)
  2021.01.04. - MGYAITT

  Életének 79. évében elhunyt dr. Pénzes István emeritus professzor, az aneszteziológia és intenzív terápia emblematikus alakja.

  Pénzes Professzor Úr a betegek gyógyítója és segítője, generációk példaképe, szakmánk arculatának egyik legmeghatározóbb személyisége.

  Professzor Úr munkásságát mindig tisztelet és megbecsülés övezte: gyógyító és oktatási tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, iskolateremtő oktatói és tudományos életművének méltatásaként Boros Mihály-diplomával, hivatása gyakorlása mellett végzett jelentős közéleti tevékenységéért

   

  bővebben >>

 • Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet COVID Intenzív osztályán egy elkülönített részleget alakítottunk ki a SARS-CoV-2 vírus okozta súlyos ARDS-ben szenvedő betegek VV-ECMO ellátására
  2020.12.28. - MAITT

  Kedves Kollégák!

  Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet COVID Intenzív osztályán  egy elkülönített részleget alakítottunk ki a SARS-CoV-2 vírus okozta súlyos ARDS-ben szenvedő betegek VV-ECMO ellátására. A betegeket az ország egész területéről fogadjuk.

  Felmerülő ECMO igény esetén indikációkról, kontraindikációkról, valamint a referálás menetéről részletes tájékoztatást találtok az OKPI honlapján: (https://www.koranyi.hu/ecmo-covid-19/).

  Sűrgős esetben és további kérdések esetén a +36 30 0195 813-s telefonszám

   

  bővebben >>