Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS
INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG
Hungarian Society of Anaesthesiology and Intensive Therapy
HÍRLEVÉL2022. 09. 13.
Tisztelt Tagtársunk!
TÁRSASÁGI HÍREK
MAITT Légútbiztosítási Szekciójának tisztújító taggyűlése (2022.11.25.) - Meghívó és felhívás jelölésre

Kedves Kollégák, Tagtársak!

2022 végéig a területi és szakmai szekcióknak tisztújító taggyűlést kell tartani. 

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a Légútbiztosítási szekció 2022 november 25-én tartja összejövetelét e célból. 

Meghívó

Jelöltséget vállaló nyilatkozat

(Beérkezési határidő: 2022. november 10.)

Baráti üdvözlettel:

Szűcs Zoltán

Tovább
A Difficult Airway Society (DAS) irányelvei

A MAITT Légútbiztosítási Szekciója elkészítette a Difficult Airway Society alábbi irányelveinek magyar nyelvű fordítását:

A Difficult Airway Society irányelve a felnőtt betegek éber trachealis intubációjáról

Felnőtteknél előforduló váratlan nehéz intubáció ellátása. A Difficult Airway Society 2015-ös irányelve.

Konszenzus irányelv a COVID-19 betegek légútbiztosításáról

Konszenzus irányelv a COVID-19 betegek légútbiztosításáról - Kiegészítő S1 függelék. Példa a COVID-19 légúti kocsi felszerelésére.

Kritikus állapotú felnőtt betegek endotracheális intubációjának irányelve

Tovább
A MAITT Vezetőség elismerve Prof. Dr. Tassonyi Edömér szakmai életútját és társadalmi szerepvállalását, megalapítja a Tassonyi Edömér díjat

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzíves Terápiás Társaság vezetősége – összhangban korábban megfogalmazott stratégiai céljaival – elkötelezett tagjai szakmai fejlődésnek támogatására.  Ennek keretében, egyéb támogatások mellett, kiemelt figyelmet fordít a magas szintű tudományos értékű munkák elismerésére.

A Vezetőség elismerve Prof. Dr. Tassonyi Edömér szakmai életútját és társadalmi szerepvállalását, megalapítja a „Tassonyi Edömér díjat”.

A Tassonyi Edömér díjat a Társaság a díj megítélését megelőző öt évben megvédett legjobb PhD dolgozat szerzőjének ítéli. A díj átadása a MAITT éves nemzeti kongresszusán kerül sor, első ízben 2023 évben. A díj összege 1.000.000 azaz egymillió forint. A díj megítélésének további feltétele a PhD dolgozat rövidített formában való közzétételéhez való hozzájárulás a Társaság folyóiratában.

A pályázatot a titkárság@maitt.hu elektronikus címre kell benyújtani, csatolva az eredeti dolgozatot, annak rövidített (max. 5 nyomtatott oldal) változatát, továbbá hozzájáruló nyilatkozatot a folyóiratban történő megjelenéshez.

A benyújtott pályázatokat a MAITT Elnöke által felkért szakmai bizottság bírálja el és az Elnökség fogadja el. A bírálat eredményéről valamennyi pályázó írásban értesítést kap.

Tovább
Felhívás a 'Kiváló intenzív terápiás szakápoló különdíj 2022' pályázatra

Tisztelt Pályázó!

Az idén tizedik alkalommal jelenik meg az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan Kiváló intenzív terápiás szakápoló különdíj 2022” címmel pályázatot írt ki a MAITT és a Medicina kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága. A pályázatot a MAITT alapította, a nyertes 500 ezer forint értékű díjban részesül.

A zsűri elnöke: Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke.  A zsűri tagjai: Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Prof Dr. Gál János, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke, Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre, a PTE tanszékvezetője, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztője.

A legjobb helyezést elért pályázó díját tervezetten 2022. november 17-én a 45.Medicina konferenciát követő gálaest keretében, ünnepi gálaesten adjuk át.

A pályázatokat kérjük, a titkarsag@maitt.hu e-mail címre 2022. szeptember 15-ig küldjék el.

A pályázat szempontrendszere megtekinthető ide kattintva

Üdvözlettel,   

Nógrádi Tóth Erzsébet alapító főszerkesztő, Medicina érvkönyv - Prof. Dr. Gál János, elnök, Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság

Tovább
Felhívás a 'Kiváló aneszteziológiai szakasszisztens különdíj' pályázatra!

Tisztelt Pályázó!

Az idén tizedik alkalommal jelenik meg az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan „Kiváló aneszteziológiai szakasszisztens különdíj 2022” címmel pályázatot írt ki a MAITT és a Medicina kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága. A pályázatot a MAITT g alapította, a nyertes 500 ezer forint értékű díjban részesül.

A zsűri elnöke: Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke.  A zsűri tagjai: Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Prof Dr. Gál János, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság elnöke, Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre, a PTE tanszékvezetője, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztője.

A legjobb helyezést elért pályázó díját tervezetten 2022. november 17-én a 45.Medicina konferenciát követő gálaest keretében, ünnepi gálaesten adjuk át.

A pályázatokat kérjük, a titkarsag@maitt.hu e-mail címre 2022. szeptember 15-ig küldjék el.

A pályázat szempontrendszere megtekinthető ide kattintva

Üdvözlettel,   

Nógrádi Tóth Erzsébet alapító főszerkesztő, Medicina érvkönyv - Prof. Dr. Gál János, elnök, Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság

Tovább
SIASTOK (Budapest, 2022.09.14-17.)

A kongresszus helyszíne: Aquaworld Resort Budapest (1044 Budapest, Íves u. 16.)

Kedvezményes jelentkezés: 2022. július 31-ig.

Akkreditáció: 

A továbbképző tanfolyam orvosok részére SE-TK/2022.II/00096 -as kódszámon akkreditált rendezvény. Sikeres tesztírás esetén 50 kreditpont szerezhető meg. A kreditpontok - az OFTEX portálon - a tanfolyam adatlapján feltüntetett szakképesítésekhez szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.
A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel.
Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 20 pont.

További részletek, online jelentkezés:
https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/SIASTOK22
Tovább
20. DAN - Debreceni Aneszteziológiai Napok (2022.10.13-15.)

Időpont: 2022.10.13-15.

Helyszín: Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.)
http://www.kolcseykozpont.hu/

Akkreditáció:
DE ÁOK/2022.II/00104-es kódszámon, akkreditált. Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 48 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX portálon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.
A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6.§ (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig továbbképzés esetén: 20 pont.

Az első értesítő megtekinthető ide kattintva

Kedvezményes jelentkezés határideje: 2022.09.05.

További részletek, előzetes program, online regisztráció a rendezvény weboldalán: 
https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/DAN22

Tovább
6th European Airway Congress - SAVE THE DATE, 28 September - 1 October 2022

Join us for our First Hybrid Conference!

Date: 28 September - 1 October, 2022

Venue: Pine Beach Belek Congress Center, Antalya, Turkey

Register today: https://eac2022.org/web/registration

Early bird registration before July 1, 2022.

As European Airway Management Society board members, we will be holding the 6th European Airway Congress in Side Antalya between 28 September-1st October 2022 at Pine Beach Belek Congress Center with your valuable participation. 

More details on the website

Tovább
További információkat olvashat a
Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társasága honlapján.
Az e-Hírlevél ezen számának szerkesztői:
dr. Gál János - elnok@maitt.hu
dr. Nagy Géza - geza.nagy@anesztinfo.hu
Továbbá a [ www.doki.NET ] munkatársai - szerkesztoseg@doki.NET
© 2022 Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság.
Valamennyi információ, dokumentum bármilyen formában történő megváltoztatása és/vagy bármilyen formában történő ismételt megjelentetése, felhasználása TILOS a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság előzetes irásbeli hozzájárulása nélkül! [ Copyright információk ]
Bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon bizalommal munkatársunkhoz
a support@anesztinfo.hu email címen.
Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a társaság információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.
Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!