Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Professzionális lélegeztetőgép gyártás Magyarországon: ezer készülék az intenzív osztályok számára (Péter Ádám dr.)
  2021.01.05.

  A SARS-nCoV-2 vírus okozta COVID világjárvány megmutatta, milyen alapvető fontosságú az egészségügyi tartalékképzés, milyen fontos a COVID szempontjából kritikus egészségügyi eszközök hazai gyártókapacitásának kialakítása. A világ több országához hasonlóan a járvány kezdetekor hazánkban is megindult a szükséges védőeszközök, gyógyszerek beszerzése, és a külföldi beszerzés nehézségeire tekintettel a hazai lélegeztetőgépgyártás felépítése. Országunkban kormányzati segítséggel megindult a hazai tervezésű és gyártású professzionális lélegeztetőgépek kifejlesztése és gyártása. A váci Celtiron Kft hónapok alatt felépítette a Panther5, egy modern, kifinomult, professzionális, kipróbált lélegeztetőgép külföldi licenc alapján történő gyártási kapacitását. A Panther5  lélegeztetőgéppel nem csak a COVID járvány támasztotta igényeknek, de a mindennapos, a járvány lecsengése utáni intenzív osztályos terápia szükségleteinek is meg tudunk felelni.

  A Panther5 készülék invazív és non-invazív módon is képes lélegeztetni, emellett  képes a magas áramlású nazális oxigén terápia végzésére is. Diagnosztikus képességei, speciális funkciói kiemelik a hasonló készülékek közül, lehetővé teszik, hogy a betegek állapotának felmérésével a betegek számára a legmegfelelőbb lélegeztetési módot és paramétereket lehessen kiválasztani. Magyarország sikerrel tudhatja magáénak ezen modern, kifinomult, lélegeztetőgép gyártási kapacitását. A kormányzat által megrendelt és legyártott  ezer darab Panther5 lélegeztetőgép összevetve a járvány elején felmért hazai intenzív osztályos lélegeztetési kapacitással igen komoly mennyiségnek mondható. Az hazai gyártósoron elkészült lélegeztetőgépek kórházak részére történő kiosztása az Állami Egészségügyi Ellátó Központon keresztül megkezdődött. A szerző kirendelt szakértőként segítette a Panther5 hazai gyártásának megszervezését, a gép funkcióinak hazai igényeknek megfelelő adaptálását.

  A cikk megtekinthető ide kattintva

   

Vissza