Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  A MOK elnökének levele Prof. Dr. Gál Jánosnak, a MAITT elnökének (2021.04.20.)
  2021.04.23.

  Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara Elnökének, Prof. Dr. Gál János, a MAITT elnökre részére írt levele megtekinthető ide kattintva

   

  Prof. Dr. Gál János elnök úr részére

  MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

   

  Tisztelt Kollégák, Tisztelt MAITT Elnökség!

  Több csatornán eljutott hozzám, hogy a Pintér Sándor miniszternek írt levelünk egy bekezdése - érthető módon - komoly turbulenciát okozott az aneszteziológus-intenzíves kollégák körében.

  Elöljáróban szeretném egyértelműsíteni, hogy a kérdéses levél nem a Magyar Orvosi Kamara elnökségének az álláspontja volt. Pintér Sándor belügyminiszter azt kérte, hogy gyűjtsük össze és továbbítsuk az ágy mellet dolgozó kollégák érzeteit, tapasztalatát, véleményét. Mivel az országos elnökség fontos elve, hogy az ország minden pontján dolgozó kollégák véleménye is becsatornázódjon, a problématérkép felvételére az elnökség a Magyar Orvosi Kamara megyei szervezeteinek elnökeit kérte fel. Az elküldött levél a megyei elnököktől beérkezett beszámolók, javaslatok kivonata. Így került bele a kifogásolt, szélsőséges vélemény is. A levél célja az volt, hogy a miniszter reálisan rálásson az ellátók nehéz helyzetére, gondjaira.

  Ennek megfelelően a Magyar Orvosi Kamara elnöksége semmilyen elmarasztaló véleményt nem formált az aneszteziológus-intenzíves szakma munkájáról.

  Ugyanakkor valóban tapasztaljuk, hogy ebben a kiélezett és jógyakorlat nélküli helyzetben, ahol ráadásul az ellátásba a szakterületet nem ismerő egészségügyi dolgozók is be vannak vonva, nagyok az ellátás gyakorlatának és eredményének különbségei. Ennek okai vélhetően összetettek, de elsődlegesek a szűk szakmán kívüli okok, azaz a nem megfelelő betegelosztás miatti egyenlőtlen terhelés, az ebből fakadó helyi túlterhelés, valamint helyi menedzsment nehézségei dominálnak. Ezért semmiképpen nem a szakmát terheli felelősség.

  A Magyar Orvosi Kamara elnökségének nevében köszönöm a védekezés frontvonalában elsődleges szerepet játszó kollegák hihetetlen terhelésű áldozatos munkáját, és a rendelkezésre álló eszközeinkkel szívesen nyújtunk segítséget, akár a jó gyakorlatok megosztásában is. Ennek érdekében ajánlom figyelmükbe a Magyar Orvosi Kamara elnöksége által a napokban elindított kezdeményezést, amellyel a helyi jógyakorlatokat gyűjtjük közösségi hasznosulás céljából. Mi ezzel tudunk hozzájárulni az ellátás minőségének és gyakorlatának az egységesítéséhez.

  https://mok.hu/hirek/mokhirek/helyi-megoldasok-covid-idejen

  Budapest, 2021. április 20.

  Üdvözlettel:

  Dr. Kincses Gyula s.k.

  a Magyar Orvosi Kamara elnöke

   

Vissza