Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  V. MIRA, Mediterrán Intenzíves Randevú
  2021.07.26.

  Időpont: 2021.október 8. péntek - október 9. szombat

  Helyszín: Hotel Laterum
  7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39.
  www.laterumhotel.hu

  A rendezvény weboldala: www.mira.org.hu

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

  A PTE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete 2013 őszén rendezte az első Mediterrán Intenzíves Randevúját, a MIRA-t. A páratlan évekre tettük a további konferenciáinkat is, így az idei az 5. ilyen esemény, amelyre szeretettel invitálunk minden távolról érkező és helyi vendéget, előadót. Tesszük ezt azért, mert az „igazi” szakmai összejöveteleink lehetőségét másfél évvel ezelőtt eltörölte a Covid-járvány, pedig mindenképpen szükségesek a szakmai ismeretek, tapasztalatok átadáshoz a személyes találkozások. A másik fő ok az, hogy ugyancsak a járvány miatt el kellett halasztanunk az intézetünk 50 éves megalakulásának ünneplését, amit 2020. november elején szerettünk volna megrendezni. Most kiváló lehetőségünk adódik arra, hogy az „50+1 éves” jubileumunkat megüljük.

  A Covid-járvány sok ezer honfitársunknak okozott szenvedést, családi tragédiát, és kényszerítette az egészségügyi dolgozókat emberfeletti erőfeszítések teljesítésére. E szörnyűségeken túl a járvány eldöntötte egy régóta vitatott szakmai kérdésünket is. A válasz így szól: az intenzív betegellátást nem szabad leválasztani az anesztéziairól. A két szakterületünknek együtt kell maradnia, mert vészhelyzetben csak a tervezett műtétek elhagyásával szabadulhat fel elegendő számú szakemberünk ahhoz, hogy a szükséges színvonalú és kapacitású intenzív terápiás ellátás biztosítható legyen. Az emberi életmentés érdekében az aneszteziológus orvosoknak és asszisztenseknek birtokolniuk kell az intenzív terápiás ismereteket és jártasságot is. A mostani és a jövőbeli járványok indokolják a szakmarészeinknek ezt az értékkoncentrációját.

  A konferencia szervezői remélik, a rendezvényünk tudományos és társasági programja jól szolgálja az ismeretátadást és a személyes találkozásokat, továbbá megerősíti az anesztézia és az intenzív terápia jövőbeli együvé tartozását is. A szervezők szeretettel várnak mindenkit az 5. MIRA-ra.

  Fő témakörök:

  Az AITI 50+1 éves
  Új módszerek az anesztéziában I., II.
  Covid-tapasztalatok és szakmai ajánlások I., II.

  Akkreditáció:

  A továbbképző tanfolyam orvosok részére PTE ÁOK/2021.II/00168 kódszámon akkreditált rendezvény. Sikeres tesztírás esetén 50 kreditpont szerezhető meg. A kreditpontok - az OFTEX portálon - a tanfolyam adatlapján feltüntetett szakképesítésekhez szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.
  A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 20 pont.

  Dr. Bogár Lajos

Vissza