Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Multiprofesszionális felmérés az előretöltött gyógyszeres fecskendők kórházi alkalmazásáról
  2022.10.26.

  A Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete (European Association of Hospital Pharmacists - EAHP) munkacsoportot hozott létre az előretöltött gyógyszeres fecskendők jelenlegi és jövőbeli alkalmazási gyakorlatának felmérése céljából.
  Az előretöltött gyógyszeres fecskendő egy, vagy több aktív hatóanyagot a megfelelő koncentrációban és térfogatban tartalmazó, közvetlen parenterális gyógyszerbeadásra alkalmas gyógyszerforma. Az előretöltött gyógyszeres fecskendők alkalmazásának célja a gyógyszerelési hibák csökkentése, továbbá a parenterális gyógyszerformák előkészítési idejének minimalizálása. Az előretöltött gyógyszeres fecskendők gyári készítményként vagy a kórházi gyógyszertár által elkészített formában érhetők el.
   
  Számos előnyös tulajdonság és néhány hátrány is kapcsolódik az előretöltött fecskendők használatához. A Munkacsoport az előretöltött fecskendők alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok felmérése és értékelése céljából szisztematikus irodalomkutatást végez a kérdőíves felméréssel párhuzamosan.
   
  Az elmúlt évtizedekben jellemzően az észak-amerikai kórházakban volt elterjedt az előretöltött gyógyszeres fecskendők használata, az utóbbi években azonban emelkedő tendencia figyelhető meg néhány európai országban is.
   
  Jelen kérdőív az előretöltött gyógyszeres fecskendők jelenlegi és potenciális jöbőbeni alkalmazásával kapcsolatos vélemények és attitűdök felmérése céljából készült, egészségügyi szakemberek, egészségügyi szakmenedzserek és szakmai szervezetek számára. Részvételével Ön hozzájárul a Mukacsoport által az EAHP megbízásából készülő tudományos összefoglaló elkészítéséhez.
   
  A kérdőív kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe.
   
  Az EAHP Munkacsoportja nevében köszönjük a kérdőív kitöltésében való részvételét

  A kérdőív kitölthető ide kattintva: https://www.surveymonkey.com/r/PFShungarian2

Vissza