Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Medicina Fórum 2022 kiválósági díjak
  2022.12.01.

  November 17-én adták át a Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szakújságíró által alapított Medicina Fórum évkönyvhöz kötődő díjakat. A kötet immár 10. alkalommal jelent meg, amelyet ünnepi gálaesten mutattak be Budapesten. A gálán 12 kiválósági díjat adtak át az egészségügy különböző szakterületein dolgozóknak. A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terá­piás Társaság elnöksége kiemelt figyelmet fordít az orvosok munkáját kiegészítő szakdolgozókra. Különö­sen a COVID járvány hozta felszínre, hogy milyen fontos munkatársak ők az intenzív osztályokon, a műtőkben. Ezért döntöttünk úgy a, hogy csatlakozik a Medicina Fórumhoz és két díjat is alapítottunk: egyet az intenzív terápiás szakápolók, egyet pedig az aneszteziológiai szakasszisztensek számára.

  A zsűri értékelés alapján 2022-ben az 500 ezer forint jutalommal járó, MAITT-Medicina Fórum kiváló intenzív terápiás szakápoló díjat Kalmár Gyuláné, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika munkatársa kapta meg. A nyertes pályázók méltatását Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke ismertette. „Kalmár Gyuláné, 1986-ban, az egészségügyi szakközépiskola elvégzése után az Országos Korányi TBC- és Pulmonológiai Intézet mellkassebészeti intenzív osztályán helyezkedett el. Munka mellett szerzett felnőtt szakápolói, intenzív terápiás szakasszisztensi, majd 2021-ben diplomás ápolói (BSc) képesítést. A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb Intenzív Osztályának főápoló-helyettese 2013-ban, 2016-ban vezető ápolója lett. Az Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika új központi betegellátó épületében részlegvezető főnővér 2019 óta. Folyamatosan részt vesz a felnőtt szakápolói képzésben, gyakorlati oktató, instruktori feladatokat lát el, szerepet vállal az instruktor képzésben. Szakmai folyóiratban megjelent irányelv társszerzője.”

  Ugyancsak az idén alapította meg a MAITT-Medicina Fórum kiváló aneszteziológiai szakasszisztens díjat is, amelyhez szintén 500 ezer forint jutalom jár. A zsűri értékelés alapján azt a díjat Tokaji Sándorné, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet munkatársa kapta meg. „Tokaji Sándorné, a Dél-pesti Centrum Kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet aneszteziológiai szakasszisztense 38 éve dolgozik az intézetben, illetve annak előd intézményeiben. Pályafutását 1983-ban felnőtt szakápolóként kezdte a Szent István Kórház III. sz. Sebészeti Klinikáján az intenzív őrzőben. 1986-ban jelentkezett aneszteziológiai szakasszisztensi képzésre. Speciális gyakorlatot szerzett az égett, és az immunszupprimált betegek műtéti ellátásában. Részt vett a COVID-19 járvány során a legsúlyosabb betegek ellátásában. Az aneszteziológiai szakasszisztensek gyakorlati képzésének és a kontrolling feladatok ellátásának meghatározó személye az intézményében.”

  A díjakat Hupuczi Petronella, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság főtitkára, valamint Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a zsűri elnöke és Nógrádi Tóth Erzsébet a Medicina projektigazgatója adta át.

  További részletek a memt.hu honlapon...

   

  Fotók a díjátadóról, a képek kattintásra nagyíthatóak:

Vissza