Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Szívsebészeti anesztézia és intenzív terápia - consensus kérdőív
  2013.04.08.
  Kedves Kolléganő/Kolléga!

  Egy nagyon izgalmas és érdekes felmérésben szeretnénk kérni a segítségét!
  2010-ben Milánóban megrendezésre került az első szívsebészeti és aneszteziológiai Nemzetközi Consensus Konferencia, mely során kinyilvánításra került az a „top 10” gyógyszer és eljárás, mely ma a szívsebészeti orvoslás evidenciáját képezi.

  Mit is jelent ez?
  Az Evidence-Based Medicine (EBM) a jelenlegi legjobb független szakértők, tudományosan bizonyított eljárásainak, módszereinek lelkiismeretes és ésszerű alkalmazása az egyes betegek orvosi ellátása során. Az evidencialapú irányelvek olyan eljárási javaslatokat tartalmaznak, amelyekhez a rendelkezésre álló lehető legjobb tudományos ismeretek, bizonyítékok, szakirodalmi adatok, vagyis evidenciák alapján juthatunk.
  A tudományos consensus egy adott szakterület szakértőinek kollektív megítélésén, véleményén, tapasztalatain alapuló közös megegyezés. Consensus megállapítása általában tudományos konferenciákon, publikációs folyamatok során és mások által replikálható eredményeken keresztül történik.

  Amit szeretnénk elérni
  A kutatásunk célja az lenne, hogy kimutassuk, hogy a 2010-ben Milánóban megrendezésre került Nemzetközi Consensus Konferencián felállított tézisekre és a klinikumban széles körben alkalmazott gyógyszerekre és eljárásokra vonatkozó evidenciák milyen mértékű változáson mentek keresztül az elmúlt 2 év során, ezzel is bizonyítva az orvostudomány hihetetlen mérvű fejlődési ütemét!
  A vizsgált módszerek olyan, a szívsebészetben alkalmazott eljárásokra és gyógyszerekre vonatkoznak, mint:

  • aprotinin
  • levosimendan
  • statinok
  • inhalációs anesztetikumok
  • inzulin
  • béta-blokkolók
  • aszpirin
  • inraaortikus ballonpumpa (IABP)
  • magas műtéti esetszámú sebészet
  • hosszan tárolt vérkészítmények felhasználása

  Kinek a részvételére van szükségünk?
  Az Önére! A felmérést magyar és európai országok klinikusainak (szívsebészek és aneszteziológusok), illetve a magyar általános orvosi egyetemeken tanuló (Semmelweis Egyetem, Pécsi, Szegedi és Debreceni Tudományegyetem) V. és VI. éves orvostanhallgatók körében szeretnénk elvégezni.

  Néhány technikai információ
  A kérdőív kitöltése nem vesz igénybe többet 10 percnél. A kitöltés végeztével kérjük, adja meg e-mail elérhetőségét, hogy tudjuk, valós személytől származik a válaszlevél. Egy e-mail címmel csak egy kérdőív tölthető ki!

  Amivel pedig a végén szolgálhatunk az…
  Az egyre dinamikusabban fejlődő orvoslás, tudományos felfedezések, újítások, a megjelenő nemzetközi szakirodalom és a mai klinikai gyakorlatot meghatározó irányelvek kapcsolatának felfedése. Nem utolsó sorban, érdekesnek és izgalmasnak találnánk összehasonlítani a klinikusok körében kapott eredményeket az ország orvostanhallgatóinak véleményével.

  Ha kérdése van bátran forduljon hozzánk az alábbi címen: consensus.study@gmail.com

  A kérdőív elérhetősége: http://urlm.in/pwkb >>

Vissza