Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  1t International Conference on Hypnosis in Medicine
  2013.08.22.
  Időpont: 2013. augusztus 29.–szeptember 1.
  Helyszín: Hotel Hilton Budapest, 1014 Budapest, Hess András tér 1-3.

  További információk, regisztráció, részletes program: http://convention.hu/rendezvenyek.php?page=confpage&id=399&subpage=1184

  Az orvosi gyakorlatban alkalmazott hipnózis több ezer éves múltja ellenére a 2013-as Hipnózis az Orvoslásban Nemzetközi Konferencia lesz az első olyan tárgyú tudományos találkozó, amelyen e módszer kiválóságai célzottan a biomedicinával kapcsolatos felfedezéseiket mutatják be.

  Valóban ámulatba ejtő, hogy a hipnózis milyen kiterjedten alkalmazható a gyógyítás során: a szülésfelkészítéstől a palliatív fájdalomcsillapításig, a fogászattól a sürgősségi ellátásig, a bőrgyógyászattól az agysebészetig – csak néhányat említve.

  A hipnózis hatékony eszköz, amely a modern orvoslást komfortosabbá és gyorsabbá teszi, valamint a páciensek pszichés és fizikai állapotának javulását eredményezi. Alapvetően növeli a különböző beavatkozások költséghatékonyságát, ugyanakkor könnyen beépíthető napjaink feszített tempójú orvosi gyakorlatába, mindennapi rutinjába.

  Elsőrendű fontosságú, hogy ez a tudás eljusson minél több egészségügyi dolgozóhoz, és lehetőség nyíljon arra, hogy a szakemberek tudományos fórumokon megvitassák szemléletmódjukat, megosszák tapasztalataikat és ösztönzést nyújtsanak egymásnak.

  Az első Hipnózis az Orvoslásban Nemzetközi Konferencia során a téma vezető szakemberei tartanak előadásokat és műhelyeket, szimpóziumokon vitatják meg felfedezéseiket és előadásaikon teszik közzé tapasztalataikat. Az angol nyelvű konferencián több magyar nyelvű szekcióban találhatnak választ érdeklődésükre a magyar kollégák.

  A magyar törvények értelmében a hipnózist gyógyító céllal kizárólag orvosi, pszichológusi vagy fogorvosi diplomával rendelkező szakemberek alkalmazhatják. Úgynevezett szuggesztív technikákat ugyanakkor más szakma képviselői, így a szakdolgozók is használhatják, vagyis formális hipnózis nélkül építhetik be az egyes módszereket a napi gyakorlati munkába, amivel kapcsolatosan egyre több a kedvező hazai tapasztalat (http://www.sas-ok.hu). A konferencián ezzel foglalkozó előadások és műhelyek is lesznek.

  Bízunk benne, hogy a rendezvény során bemutatott technikák nem csak a páciensek gyógyulását könnyítik meg, hanem az egészségügyi dolgozók munkáját is.

Vissza