Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Lélegeztetés korszerűen: moduláris tanfolyam (Budapest, 2014.11.17-28.)
  2014.07.29.
  Tüdőt és mellkast érintő betegségekkel az intenzív betegellátásban, az anesztéziában és a sürgősségi ellátásban is gyakorta találkozhatunk. Ezek egy része, mint szövődmény, kísérőbetegség fordul elő, míg mások a kritikus állapot okai is lehetnek. A tüdő nem csak a gázcsere elengedhetetlen része, hanem, mint a legkisebb kapilláris átmérővel rendelkező szerv, az immunitás és immunreakciók, a trombotikus és keringési zavarok predilekciós szerve is. Bármilyen kis eltérés komplex patológiai folyamatokat indít meg. A tüdő funkcióját tehát nem lehet csak a gázcsere szempontjából önállóan értékelni, mindig a szervezet egyéb funkcióival együtt komplex módon kell vizsgálni. Bármilyen pulmonális eltérés visszaköszön a többi szervek funkciójában, és bármelyik szerv eltérése nyomon követhető a tüdő funkciójában.
  Ezen szemlélet mentén kínál ez a 10 önálló modulból álló multidiszciplináris tanfolyam rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzést bővített időben, melynek elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.

  A tanfolyam a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika valamint a Pulmonológiai Klinika szervezésében 2014. november 17-28. között kerül megrendezésre Budapesten, a Pulmonológiai Klinikán illetve a Kútvölgyi Klinikai Tömbben.

  A tanfolyam orvosok részére akkreditált, de neminvazív lélegeztetést végző osztályokon, pulmonológián, intenzív osztályon, belgyógyászaton, sürgősségi osztályon dolgozó szakdolgozókat is szívesen látunk. Az egyes modulok külön-külön is elvégezhetők, a jelentkezők létszámának függvényében indítjuk őket.

  A tanfolyamról további információ található az Oftexen (www.oftex.hu: SE-TK/2014.II/00325) és a SE-AITK honlapján: http://semmelweis.hu/aneszteziologia/oktatas/posztgradualis-orvoskepzes/kotelezoen-valaszthato-tanfolyamok/

  Jelentkezés a legközelebbi tanfolyamra az Oftexen, vagy a jelentkezési határidő lejárta után az aitkoktatas@gmail.com e-mail címen 2014.11.10-ig.

  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:
  Dr. Lorx András
  tanfolyamvezető

  Dr. Fritúz Gábor
  klinikai oktatásvezető

Vissza