Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Lélegeztetés korszerűen: moduláris tanfolyam 2015
  2015.04.22.
  A tüdőt és a mellkast érintő betegségekkel az intenzív betegellátásban, az anesztéziában és a sürgősségi ellátásban is gyakorta találkozhatunk. Ezen kórképek egy része mint szövődmény, kísérőbetegség fordul elő, míg mások a kritikus állapot okai is lehetnek. A tüdő nem csak a gázcsere elengedhetetlen része, hanem, mint a legkisebb kapilláris-átmérővel rendelkező szerv, az immunitás és immunreakciók, a trombotikus és keringési zavarok predilekciós szerve is. Bármilyen kis eltérés komplex patológiai folyamatokat indíthat meg. A tüdő funkcióját nem csupán a gázcsere szempontjából értékeljük, hanem mindig a szervezet egyéb funkcióival együtt komplex módon kell vizsgálnunk. Bármilyen pulmonális eltérés visszaköszön a többi szervek funkciójában, és bármelyik szerv eltérése nyomon követhető a tüdő funkciójában.
  Ezen szemlélet mentén kínál ez a 10 modulból álló multidiszciplináris tanfolyam rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzést bővített időben, melynek elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.

  A tanfolyam következő modulja a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika valamint a Pulmonológiai Klinika szervezésében 2015. május 11-13. között kerül megrendezésre Budapesten, a Pulmonológiai Klinikán illetve a Semmelweis Szimulációs Központban.

  A tanfolyam orvosok részére akkreditált, de a nem-invazív lélegeztetést végző osztályokon, pulmonológián, intenzív osztályon, belgyógyászaton, sürgősségi osztályon dolgozó szakdolgozókat is szívesen látunk.
  A tanfolyamról további információ az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika honlapján található.

  Jelentkezés az aitkoktatas@gmail.com e-mail címen 2015.05.07-ig.

  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

  Dr. Lorx András
  tanfolyamvezető

  Dr. Fritúz Gábor
  klinikai oktatásvezető

Vissza