Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tájékoztató az Anesztézia Online Regiszterrel kapcsolatos fejleményekről
  2016.01.28.
  Tisztelt Kollégák!

  Bizonyára sokunknak feltűnt már, hogy az eddig megszokott rendben elvégzett adatgyűjtés még nem indult meg, és az ezt megalapozó felkérő levél még nem került kibocsátásra. Ez nem jelenti azt, hogy az adatgyűjtést ne végezzük el, csupán annak keretrendszere még nem tudta követni az OSZMK-GYEMSZI-ÁEEK-OBDK szervezeti változásokat. Emiatt fordulok minden aneszteziológia - intenzív terápia szakmát művelő – működtető kollegához és intézményhez.

  Az adatgyűjtésre tehát változatlanul szükség van. Ezt két rendelet alapozza meg. Ezek a 76/2004. (VIII.19.) EszCsM rendelet, valamint a 33/2013. (V.10.) EMMI rendelet. Az első az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására dolgozó részletes szabályokról szól. A második pedig az egészségügyi szolgáltatók hatósági szakfelügyeletéről, szakmai minőségértékeléséről és a minőségügyi vezetőkről készült. Mindezeknek megfelelve:

  • 76/2004. (VIII.19.) értelmében 3026/1/09 nyilvántartási számon az adatgyűjtést folyamatos / évenkénti rendszerességgel elrendelem, tehát folytatandó az adatgyűjtés.
  • 33/2013. (V.10.) 12. § szerint
  o az egészségügyi ellátásokkal összefüggésben az egészségügyi szakmai tevékenység minőségértékelését, az értékelési célú adatgyűjtést… az OBDK látja el.
  o kidolgozza és tovább fejleszti az egyes tevékenységek adatrendszerét és folyamatosan gondoskodik azok értékeléséről és az adatgyűjtésekről.
  • Az OBDK segítségével és közreműködésével az OTH irányába egy kérést küldtünk, amelyre meg is kaptuk a választ, vagyis ismerté vált az, hogy hány intézményben zajlik (akár AEEK, akár magán szférában) aneszteziológia – intenzív terápiás szakmai tevékenység. Minden 1500, 1501, 1502, 1503 és 1504 szakmakóddal jelzett vállalkozó / intézmény szerepel ezen a listán.

  A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az eddig megszokott Web felület, amely a www.maitt.hu oldalunkon az Anesztézia Online Regiszter helyen volt elérhető, nem került aktualizálásra és megújításra. Ennek az az oka, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) fejlesztése zajlik, amelyben anesztézia regiszter létrehozása is megcéloztatott, így a kettőzött munkát el szerettük volna kerülni. A fejlesztőkkel a kapcsolatot felvettem, az adattáblákat elküldtem, azonban a folyamat még nem zárult le, emiatt két szék között a földre estünk.

  Végül is joggal kerül fel a kérdés, hogy mi szükség van ennyi rendeleti ismertetésre, mozaik szóra, szándéknyilatkozatra? Erre a válasz egyértelmű: szakmánknak szüksége van az adatgyűjtésre, az adatelemzésre, és az adatszolgáltatásra ahhoz, hogy a minőségügyi követelményeinket teljesíthessük, hogy a nemzetközi összevetéseket megtehessük, és adott esetben megfelelő válaszokat tudjunk adni éles kérdésekre.

  Tehát az a kérésem, hogy az évek során megszokott szerkezetben a kimaradt / lemaradt 2014 – 2015, valamint a 2016-os adatgyűjtést mindannyian végezzük el, archiválja minden intézményünk a maga számítógépén, akár excel formában. Vagyis az ezt a munkát kiszolgáló web felületre most ne várakozzunk, mert az adatvesztést ily módon elkerülhetjük.

  Akinek szüksége lenne az adattáblákra ehhez a művelethez, akkor azt az alábbi címen elérheti: https://www.doki.net/tarsasag/aneszteziologia/oje/sablonok.htm >>

  Remélem, hogy a 2016-os évben a felsorolt gondjainkra születik megoldás és ezt a rendkívül fontos feladatot el tudjuk végezni.

  Dr. Nagy Géza Ph.D.
  Minőségügyi szakfőorvos, OBDK

Vissza