Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  14. Debreceni Aneszteziológiai Napok (2016.10.13-15.)
  2016.06.16.
  Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

  Érdekes visszapörgetni az elmúlt 14 esztendő DAN-jainak programját, mert jól látható belőle, hogy a visszajelzésekből és látogatottsági adatokból okulva hogyan alakultunk át tisztán elméleti, tematikus konferenciából a témareferálókat és a gyakorlati alapú kurzusokat ötvöző tudományos rendezvénnyé. Munkatársaimmal együtt hisszük és bízunk benne, hogy az idei program is elnyeri majd a hazai aneszteziológusok és intenzív terápiában dolgozó szakemberek érdeklődését és szeretetét.

  Elméleti előadásaink fókuszában idén olyan hangsúlyos témák állnak, mint az ARDS, a perioperatív folyadékterápia, a perioperatív szerv-protekció és az intenzív osztályos monitorozás. Ezek mellett a korábbi évekhez hasonlóan igyekeszünk gyakorlat-oritentált kurzusokkal kielégíteni a kollégák igényeit. A már hagyományosnak tekinthető agyhalál és donorellátás és a haemostasis és vérzéscsillapítás kurzus mellé „az idők szavára hallgatva” ultrahangos kurzust és ALS kurzust is szerepeltetünk a programban. Ez utóbbi aktualitását az ERC közelmúltban megjelent új ajánlása is aláhúzza, továbbá az is, hogy intézetünk munkatársai lázasan dolgoznak egy újraélesztéssel foglalkozó kézikönyv szerkesztésén. Tavaly nagy sikere volt a bronchoscopos kurzusunknak, amelyből azonban a létszámkorlát miatt sokan kimaradtak - ezt a hiányt is igyekszünk orvosolni.

  A Pro Anaesthesia Debreceniensi oklevél idei kitüntetettjei Dr. Velkey György Főorvos (MRE bethesda Kórház) és Prof. Bíró Péter (UNI Zürich) lesznek. Mindketten ezer szállal kötődnek a debreceni anesztéziához, szeretetük és együttműködésünk mindannyiunk számára nagy megtiszteltetés.

  Idén is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy testnek és léleknek is maradandó emléket jelentő DAN-t rendezzünk. Szeretettel várunk mindenkit!

  Prof. Dr. Fülesdi Béla
  egyetemi tanár


  A Kongresszus helyszíne:
  Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.)

  Kedvezményes jelentkezés határideje:
  2016. szeptember 10.

  Akkreditáció:
  DE/2016.II/00154-es kódszámon, akkreditált.
  Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 50 kreditpont szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX portálon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.

  A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 20 pont.

  Bővebb információ és online jelentkezés >>

Vissza