Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a MAITT 2016. évi Kongresszusáról
  2016.06.21.
  Kedves Kollégák,

  Véget ért a MAITT 2016, Társaságunk 44. kongresszusa!
  Örömmel jelentem, hogy a résztvevők létszáma ez évben is rekordot döntött (1354 fő), és hasonlóképpen, a kiállítók száma (42 cég) is emelkedett. Ez biztosan köszönhető a Tudományos Bizottság által összeállított programnak és a felkért előadók magas színvonalú felkészültségének.

  A tavaly bevezetett E-posztert idén már mindenki természetesnek vette és készült rá. Folytattuk a MAITT Útlevél bélyegzést, mely mind a kiállítók, mind a résztvevők részéről pozitív fogadtatásra talált. Ez évi újításunk volt, hogy a szabad előadásokat tematikusan osztottuk el azzal a céllal, hogy a résztvevők több előadást meg tudjanak hallgatni az őket érintő témákban.

  Csütörtökön délután tartottuk a kongresszus Megnyitó Ünnepségét, egybekötve a MAITT alapítása 50. évfordulójának ünneplésével. Telt házas előadó teremben, vastaps kíséretében tartották meg az ez évi díjazottak az előadásaikat:

  Pro Anaesthesiologica et Therapia Intensiva emlékérem:
  Dr. Ökrös Ilona, intézetigazgató főorvos, BAZ Megyei Kórház, Miskolc
  Boros Mihály diploma:
  Dr. Hallay Judit, egyetemi docens, Debreceni Egyetem

  Ezt követte az 50. évforduló ünnepi előadása, melyet a 90. születésnapját ünneplő Széll Kálmán tanár úr tartott, lendületes, élvezetes stílusában. A csütörtöki estét a Balatoni Piknikkel folytattuk, majd este 9 órától az 50. éves társaságunkat ünnepi koncerttel köszöntötte a Csík Zenekar. Az est zárásaként nagyon látványos tűzijátékban gyönyörködhettek a résztvevők.

  A kongresszus telt házas előadótermei, a baráti hangulatú beszélgetések a folyosókon újabb lendületet adnak nekünk abban, hogy jó úton haladunk! Legyen ez a kongresszus a mi nemzeti összefogásunk, a csapatba tartozás és a szakmaiság jelképe. Ennek része az új honlapunk is, melynek látogatottsága egy év alatt megtízszereződött – remélhetően annak, amit a mottója is jelez: Mindent egy helyen – www.maitt.hu

  A szokásoknak megfelelően, Prof. Fülesdi Béla, a Tudományos Bizottság elnöke és Dr. Nagy Géza, a MAITT alelnöke a bankett vacsorán adták át a legjobb előadások díjait az alábbiak szerint:

  MAITT 1. díj:
  Dr. Nemes Réka, Debreceni Egyetem, AITI:
  Felfüggesztési stratégiák hatása a residualis neuromuscularis blokád előfordulására neuromuscularis monitorozás nélkül végzett műtéteken

  MAITT 2. díj:
  Dr. Mogyoródi Bence, Semmelweis Egyetem, AITK:
  A lélegeztetéssel összefüggő pneumonia és a szakdolgozók oktatásának jelentősége a megelőzésben – interim analízis

  Anesztézia Biztonságáért Alapítvány 1. díj:
  Kopitkó Csaba, Dr. Kenessey Albert Kórház, AITO:
  Renális perfúziós nyomás egyenlő artériás középnyomás mínusz az intraabdominális nyomás kétszerese? – Végleges eredmények

  Anesztézia Biztonságáért Alapítvány 2. díj:
  Dr. Farkas Petra, MHEK Honvédkórház, KAITO:
  A műtői hatékonyság elemzése kórházunkban: nem vagyunk lassúak!

  A díjazottak nyereménye: az 1. díjazottak egy európai kongresszusi regisztrációt, a 2. díjazottak pedig MAITT 2017 kongresszusi regisztrációt nyertek.

  A MAITT Vezetőségének eltökélt szándéka, hogy a fiatal orvosok tudományos munkáját, lelkesedését továbbra is támogassa a Boros-Wittek ösztöndíjakon keresztül. Az ösztöndíj összege havonta 50,000 Ft, melynek fedezetéért a MAITT garanciát vállal. Ebben az évben 3 pályázat érkezett, a közülük kiválasztott nyerteseknek a MAITT elnöke adta át az okleveleket:

  Boros Mihály ösztöndíj:
  Dr. Balogh Ádám László, Szegedi Egyetem, AITI:
  Lélegeztetési és/vagy farmakológiai stratégiák a kardiopulmonális bypass utáni tüdőfunkció-romlás kezelésére

  Wittek László ösztöndíj:
  Dr. Loibl Csaba, Pécsi Egyetem, AITI:
  Hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid (PACAP) vizsgálata égett és politraumatizált betegekben (Előtanulmány)

  Végezetül, a bankett vacsorán sorsoltuk ki a MAITT Útlevél játék nyertesét: emlékeztetőül, ez arról szól, hogy a játékban részt vevő cégek standjait meglátogatva, pecséteket kell gyűjteni. Aki mind a 12 állomásról ezt megszerezte (az egyik mindig a MAITT standja), az sorsoláson veszt részt, melynek jutalma egy európai kongresszusi részvétel 400,000 Ft értékben.
  Örömmel jelentem, hogy ebben az évben a sorsolás nyertese: Dr. Békési Gyöngyi főorvosnő lett, a Debreceni Egyetemről. Gratulálok a nyereményéhez!

  Üdvözlettel,

  Prof. Csomós Ákos
  MAITT elnök

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza