Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  HM ÁEK KAITO közleménye
  2008.11.29.

  Tisztelt Főigazgató Főorvos úr, Aneszteziológus Főorvosaink,
  Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság, Kollégáink országszerte!


   Mi a HM Állami Egészségügyi Központ szülészeti anesztéziájában dolgozó és ügyelő aneszteziológusok sajnálattal és mély elkeseredéssel hallottuk a médiában ellenünk szóló vádakat, miszerint epidurális kanült csak anyagi ellenszolgáltatás fejében voltunk hajlandóak a szülő nők fájdalmának enyhítésére behelyezni. 
  Szeretnénk a széles hazai közvélemény figyelmét felhívni, hogy mindenütt, még a legapróbb falucskában is hallják meg kiáltásunk: nem igaz! Nem kértünk pénzt, sem előtte, sem utána! Nem éltünk vissza a bizalommal, amit az intézet vezetése, főnökeink és a betegek belénk helyeztek.
    A szülő nő epidurális anesztézia iránti igényét szülészorvosa és/vagy a szülésznő jelezte felénk. Amennyiben magzati vagy egyéb anyai indikáció állt fenn a szülészorvos döntött az epidurális anesztézia szükségességéről. Tehát nem voltunk döntési helyzetben: mindenkinek behelyeztük, akinek kérték, amennyiben nem állt fenn ellenjavallat. Nem mi kerestük meg a beteget, ajánlva ezt a kiváló lehetőséget a szülési fájdalom csillapítására.
   Kérjük főnökeink segítségét, hogy a vádak alól mihamarabb tisztázhassuk magunkat!
  Ez annál is inkább fontos számunkra, mert az ügy kirobbanását követően továbbra is orvos-szakmai munkánk legmagasabb színvonalán szeretnénk ellátni a rászoruló betegeket. Mi ezután is nap mint nap dolgozunk, ügyelünk, a nap 24 órájában epidurális fájdalomcsillapítást is biztosítva a szülő nőknek. Fontos kérdésnek tartjuk a betegek esetleg jelentkező bizalomcsökkenésének mielőbbi helyreállítását és az epidurális érzéstelenítéssel kapcsolatos informáltság színvonalának javítását.
  Kérjük a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaságot, aneszteziológus kollégáinkat, ne higgyék el az ellenünk felhozott vádakat.
  Kérjük továbbá a szülő nőket, ne higgyék el, hogy pénz nélkül nem lehetséges ilyen érzéstelenítéshez jutni, mert ez nem igaz.
   Létkérdés számunkra, hogy a hihetetlenül túlterhelt aneszteziológus erkölcsi presztizse megmaradjon, – a mi esetünkben helyreálljon - , hiszen valóban sokat dolgozunk.
  Minden követ  megmozgatunk és harcolni fogunk, hogy az igazság kiderüljön.


  Budapest, 2008. 11. 24.                                                      


    A HM ÁEK KAITO dolgozói         

Vissza