Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  MAITT 2017. évi Kongresszusa (Siófok, 2017. 05.18-20.)
  2017.01.23.
  Kedves Kollégák, Kedves Barátaim!

  Örömmel vettem kézbe az Aneszteziológia és Intenzív Terápia újságunk ez évi 1. számát, mely teljes terjedelmében Társaságunk első 50 évének történelmével foglalkozik. Nekem személy szerint hatalmas lendületet adott ennek a lapszámnak a készítése, olvasása; egyszerűen fogalmazva realizálódott bennem, hogy mi írjuk a társaság történelmét! És ennek a történelemnek részei a Nemzeti Kongresszusok is, melyek évről-évre nagyobb résztvevői létszámban kerülnek megrendezésre. Bízom benne, hogy ez ebben az évben is így lesz, szeretettel várom Önöket a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 45. Nemzeti Kongresszusán, Siófokon.

  A kongresszusi előadótermek akkor zsúfoltak, ha minden résztvevő megtalálja a számára érdekes előadásokat. A Tudományos Bizottság ezt tartotta szem előtt ebben az évben is, amikor a Továbbképző Napokat mindhárom kongresszusi napra elosztotta. Megtartottuk a Workshop-ok szerkezetét és külön előadások foglalkoznak az ultrahang használatával, most már haladó szinten. Újdonságként bevezettük azt, hogy az Esetismertetésre beküldött absztraktok közül a legérdekesebbeket (Több, mint egy eset…) szabad előadás formájában mutatjuk be. Ha valaki itt szeretne szerepelni, akkor olyan esetet küldjön be, ami tanulságos mások számára is, jól dokumentált és van üzenete. Biztos vagyok benne, hogy kollégáim szerte az országban rengeteg ilyen esettel találkoznak, csak éppen le kell ülni és megírni. A kongresszuson pedig megbeszéljük, az előadótermekben, a folyosókon – de akár a Balaton partján is.

  A program összeállításában figyeltünk arra, hogy az aneszteziológia és az intenzív ellátás egyenlő arányban szerepeljen. A múlt évi program központi témája az „Enhanced Recovery” protokollok megbeszélése volt, ebben az évben pedig sokat foglalkozunk az akut ellátással, sőt, egy külön szekció tárgyalja a „Nagyon akut ellátást”. Kiemelten foglalkozunk a hőszabályozás zavaraival és a morbid obes beteggel. Természetesen, az élvezetes pro-con vitákat sem fogjuk mellőzni, ez évben a centrális vénás nyomásmérés és csípőműtét narkózisa lesz fókuszban. Szombaton a kongresszus zárása előtt tartjuk meg a Forrongó témák az intenzív ellátásban szekciót, az anesztézia iránt érdeklődők pedig a Szülészeti anesztézia témakörében hallgathatnak érdekes előadásokat.

  A társasági programokkal az a célunk, hogy összetartsuk a résztvevőket ebben a három napban. Éppen ezért, ez évben is lesz csütörtökön a kiállítói megnyitó után egy nagyon hangulatos, kötetlen társasági program, estére pedig szokott módon Disco – csak éppen a retró név nélkül. Aki pedig szereti az elegáns hangulatot, az készülhet az ünnepélyes péntek esti Bankettre. A MAITT Útlevéllel idén is utazhatnak, a kiállítók látogatói között egy európai kongresszusi részvétel díját sorsoljuk ki.

  Talán mondanom sem kell, hogy a résztvevők 48 kreditpontot kapnak a kongresszusi részvételért; már emiatt is megéri eljönni Siófokra! Találkozzunk a MAITT 2017 kongresszuson!

  A mielőbbi viszontlátásig üdvözlettel,

  Csomós Ákos, MAITT elnöke

  A Kongresszus helyszíne: Hotel Azúr, 8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/C.

  Időpontja: 2017.05.18-20.

  Előadás összefoglalók leadásának határideje: 2017. március 5-ig meghosszabbítva.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2017. március 31.

  További részletes információk, online jelentkezés és absztraktbejelentés >>


  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza