Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a MAITT 2017. évi Kongresszusáról
  2017.05.31.
  Kedves Kollégák,

  Véget ért a MAITT 2017, Társaságunk 45. kongresszusa!
  Örömmel jelentem, hogy a résztvevők létszáma ez évben is tovább emelkedett (1401 fő) és a kiállítók is megtöltötték a teljes rendelkezésre álló területet. Ez biztosan köszönhető a Tudományos Bizottság által összeállított programnak valamint a felkért előadók magas színvonalú felkészültségének.

  A két éve bevezetett E-posztert idén már mindenki természetesnek vette és készült rá. Folytattuk a MAITT Útlevél bélyegzést, mely mind a kiállítók, mind a résztvevők részéről pozitív fogadtatásra talált. Ez évi újításunk volt, hogy az esetismertetések közül a legérdekesebbeket „Több, mint egy eset” címmel külön szabad előadás szekcióba tettük.

  Csütörtökön délután tartottuk a kongresszus Megnyitó Ünnepségét. Itt mutattuk be Társaságunk újabb informatikai fejlesztését: a MAITT mobil applikációt, mely mind iOS, mind Androidos készülékekre elérhető. Az applikáció használói már a kongresszus alatt kaptak „push” üzeneteket a fontosabb eseményekről. Ezt követően telt házas előadó teremben tartották meg az ez évi díjazottak az ünnepi előadásaikat:

  Pro Anaesthesiologica et Therapia Intensiva emlékérem:
  Dr. Mészáros Rozália, ny. osztályvezető főorvos, GOKI, Budapest

  Boros Mihály diploma:
  Dr. habil. Janecskó Mária, egyetemi docens, Semmelweis Egyetem, Budapest

  A csütörtöki estét a Balatoni Piknikkel folytattuk, melyet az est folyamán a Mystery Gang zenekar koncertje színesített. A jó idő is segített abban, hogy több százan maradtak a szálloda parkjában és a vízparton késő estig beszélgetni.

  A pénteki nap telt házas előadótermei, a baráti hangulatú beszélgetések jól mutatták szakmaiságunkat. Gyorsan elérkezett a péntek este, amikor a szokásoknak megfelelően, Prof. Fülesdi Béla, a Tudományos Bizottság elnöke és Dr. Nagy Géza, az Anesztézia Biztonságáért Alapítvány elnöke a bankett vacsorán adták át a legjobb előadások díjait az alábbiak szerint:

  MAITT 1. díj:

  Dr. Szabó Péter, Pécsi Egyetem, AITI:
  A műtét alatti propofol szedáció az alprazolam premedikációnál hatékonyabban csökkenti a perioperatív stressz választ regionális anesztéziában végzett carotis endarterectomia során

  MAITT 2. díj:

  Dr. Szántó Dorottya, Debreceni Egyetem, AITK:
  Prospektív felmérés a subarachnoidealis vérzéssel kezelt betegekben kialakuló takotsubo cardiomyopathia kialakulásáról és kimenetelt befolyásoló hatásáról

  Anesztézia Biztonságáért Alapítvány 1. díj:

  Dr. Móró Vivien, Semmelweis Egyetem, AITK:
  ARDS protokoll optimalizálása transpulmonális nyomás monitorozásával

  Anesztézia Biztonságáért Alapítvány 2. díj:

  Dr. Holndonner-Kirst Enikő, Semmelweis Egyetem, AITK:
  A májelégtelenség hatása a mechanikus keringéstámogatást igénylő betegek túlélésére

  A díjazottak nyereménye: az 1. díjazottak egy európai kongresszusi regisztrációt, a 2. díjazottak pedig MAITT 2018. évi kongresszusi regisztrációt nyertek.

  A MAITT Vezetőségének eltökélt szándéka, hogy a fiatal orvosok tudományos munkáját, lelkesedését továbbra is támogassa a Boros-Wittek ösztöndíjakon keresztül. Az ösztöndíj összege havonta 50,000 Ft, melynek fedezetéért a MAITT garanciát vállal. Ebben az évben 3 pályázat érkezett, a közülük kiválasztott nyerteseknek Babik Barna, a Boros-Wittek ösztöndíjak elindítója adta át az okleveleket:

  Boros Mihály ösztöndíj:

  Dr. László Ildikó, Szegedi Egyetem, AITI:
  Új képelemzési módszer az endotheliális glycocalyx vastagságának meghatározására kontroll és szeptikus állatokban

  Wittek László ösztöndíj:

  Dr. Czobor Nikoletta Ráchel, Semmelweis Egyetem, AITK:
  Esékenységi (Frailty) Index a szív-, és érsebészeti beavatkozások preoperatív rizikóbecslésében

  Végezetül, a bankett vacsorán sorsoltuk ki a MAITT Útlevél játék nyertesét: emlékeztetőül, ez arról szól, hogy a játékban részt vevő cégek standjait meglátogatva, pecséteket kell gyűjteni. Aki mind a 12 állomásról ezt megszerezte (az egyik mindig a MAITT standja :-)), az sorsoláson veszt részt, melynek jutalma egy európai kongresszusi részvétel 400,000 Ft értékben.

  Örömmel jelentem, hogy ebben az évben a sorsolás nyertese: Dr. Ágoston Zsuzsanna főorvosnő lett, a Szegedi Egyetemről. Gratulálok a nyereményéhez!

  Üdvözlettel,

  Csomós Ákos
  MAITT elnök

Vissza