Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

Az MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Dr. Domenico Luca Grieco nyerte el a 2017-es Bernhard Dräger-díjat
  2017.11.03.
  Lübeck – Ebben az évben a római Szent Szív Katolikus Egyetem kutatójának, Dr. Domenico Luca Griecónak ítélték a 15 000 euróval járó Bernhard Dräger-díjat. A díjat Lui Forni professzor, az Európai Intenzív Terápiás Társaság (European Society of Intensive Care Medicine, ESICM) kutatási bizottságának elnöke és Frank van Rooyen, a Dräger globális marketingigazgatója adta át a szervezet 30. kongresszusán, melyet 2017. szeptember 23–27. között, Bécsben rendeztek meg. Az orvostechnika és biztonságtechnológia terén élen járó nemzetközi vállalatként a Dräger a tizedik alkalommal ajánlotta fel a pénzdíjat.

  Dr. Grieco és munkatársai azt kívánják vizsgálni, hogyan kombinálható a hason fekvő pozíció és a NHF (nasal highflow) technika a nem invazív lélegeztetésben részesülő, akut (hipoxémiás) légzési elégtelenségben szenvedő betegek optimális kezelése érdekében. Az NHF technikáról már bebizonyosodott, hogy sikerrel alkalmazható az intenzív ellátásban részesülő betegek lélegeztetésében. Lehetővé teszi többek között a belélegzett gázkeverék oxigénkoncentrációjának (FiO2) pontosabb mérését, csökkenti a légzési holtteret, és fenntartja a pozitív kilégzésvégi nyomást (PEEP) a tüdőben. A hason fekvő pozíció további előnye lélegeztetett betegeknél, hogy csökkenti a pulmonáris söntöket, segíti az összeesett tüdő megnyitását, és lehetővé teszi a légzés és perfúzió tüdőn belüli eloszlásának szabályozását. Emellett egy korábbi, 20 egészséges résztvevővel végzett, elektromos impedanciatomográfiás (EIT) eljárást alkalmazó vizsgálat kimutatta, hogy hason fekvő pozícióban a belélegzett levegő a háti-hasi irányban egyenletesebben oszlik el, mint háton fekve.

  Dr. Grieco 21 felnőtt, hipoxiás, intenzív ellátásban részesülő beteg bevonásával elvégzendő előzetes kutatásában a hason fekvő pozícióban alkalmazott NHF lélegeztetési technika biztonságosságát és hatásosságát vizsgálja. Ennek során a kezelés sikerességének értékeléséhez elektromos impedanciatomográfiás eljárással vizsgálja a légzési térfogat eloszlását.

  A Bernhard Dräger-díj 10 éve
  A Bernhard Dräger-díj célja az akut légzési elégtelenség kezelésének továbbfejlesztését szolgáló kutatások támogatása. Az intenzív és sürgősségi ellátással foglalkozó fiatal kutatóknak odaítélhető, a Dräger által szponzorált díjat 2008-ban adta át először az Európai Intenzív Terápiás Társaság (ESICM).

  A díj Dr. Bernhard Dräger (1870–1928), a vállalatalapító Heinrich Dräger fiának nevét viseli. Apa és fia is nagyban hozzájárult az 1889-ben létrehozott vállalat fejlődéséhez: többek között 261 német és 443 külföldi szabadalmat fogadtattak el. A Pulmotor a Dräger egyik első, úttörő jelentőségű terméke volt, és egyben az első sürgősségi lélegeztető készülék, amelyet nagy tételben gyártottak (1907).

  Dräger. Technology for Life®
  A Dräger az orvostechnika és biztonságtechnológia területén nemzetközi viszonylatban vezető szerepet tölt be. Termékeink védik és fenntartják az életet, és életet is mentenek. Az 1889-ben alapított Dräger vállalat 2016-ban mintegy 2,5 milliárd eurós bevételt ért el. A Dräger vállalatcsoport jelenleg több mint 190 országban működik, és világszerte több mint 13 000 munkavállalót foglalkoztat. További információkért, kérjük, keresse fel a http://www.draeger.com >> oldalt.


Vissza