Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  A MAITT Vezetőségének levele a MAITT tagságához
  2020.06.19.

  Tisztelt MAITT Tagok! Kedves Kollégák!

   

  A COVID-19 járvány miatt ebben az évben az egészségügyi dolgozókra, ezen belül is szakmánk képviselőire minden eddigit meghaladó terhelés, stressz és munka hárult. Egy szokatlan, kiszámíthatatlan helyzettel álltunk szemben. Új eljárás rendeket, protokollokat kellett kidolgoznia minden osztálynak, fel kellett készülni egy eddig ismeretlen betegség ellátására, kezelésére. A magyar aneszteziológus és intenzív terapeuta szakma ebben a helyzetben is bebizonyította, hogy nemzetközi viszonylatban is kimagasló szakmai tudással, emberséggel és összetartozással rendelkezik. Példaértékű volt az egymás közötti tapasztalatcsere, a közös felkészülés.

  A járvány alatt számos nemzetközi és hazai webinar szerveződött. A MAITT az információ- és tapasztalatcsere elősegítésére COVID-19 szakmai tájékoztató oldalt hozott létre, amelynek célja a SARS-CoV2 vírusfertőzéssel hazai és nemzetközi ismeretanyagok széles körben hozzáférhetővé tétele. A honlapon kizárólag a kijelölt, COVID-19 betegek ellátásában aktívan részt vevő, abban már tapasztalatot szerzett intézmények anyagai jelenhettek meg. A döntés elleni kritikai észrevételek egyesek részéről sajnálatos módon és stílusban, nyilvános levelezésben kerültek megfogalmazásra. Ezekben mind a MAITT Elnökére, mind a Vezetőségre olyan sértő, bántó szavakat használtak, amelyek méltatlanok az orvosi hivatáshoz, és a MAITT tagsághoz. A segítő célzatú, konstruktív kritikák, javaslatok a jövőben is a fejlődés és hatékony együttműködés alapjai, amelyet a MAITT Vezetősége örömmel fogad és megköszön.

  A Magyar Aneszeteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 48. évi kongresszusa 2020. szeptember 18-19.-én – több évtizedes története során először – virtuális formában, online kerül megrendezésre. A jelenlegi járványhelyzetben az akut betegellátás élvonalában dolgozó szakembereinket legnagyobb számban mozgósító kongresszus megrendezése a megszokott módon nem kivitelezhető biztonsággal.  Az éves kongresszus külön vonzerejét adó személyes találkozásra, kikapcsolódásra feltehetően és remélhetőleg egy év múlva kerülhet sor. A részletes programmal rövidesen jelentkezünk. Az online kongresszus ingyenes lesz, a részvétel feltétele a tagdíj befizetése.

  A MAITT Vezetősége megtiszteltetésnek és szolgálatnak tekinti a szakmai közösségünktől kapott vezetői felhatalmazást. Tudásunkkal és cselekedetünkkel azon leszünk, hogy egymást és munkánkat segítsük a betegeink gyógyulásának érdekében!

  A nyári szabadságok előtt, az elmúlt hónapok viszontagságai után kívánunk valamennyi orvos és szakdolgozó munkatársunknak pihentető nyarat, feltöltődést és tartalmas kikapcsolódást!

   

  Üdvözlettel,

  MAITT Vezetősége

Vissza