Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Magyar Tudomány Ünnepe előadások
  2022.12.01.

  Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2022. november 21-én elhangzott "ÁTTÖRŐ INNOVÁCIÓK A TRANSZLÁCIÓS MEDICINÁBAN: CÉLPONTOK ÉS FEGYVEREK" című előadás  közvetítése visszanézhető az MTA Youtube csatornáján, ide kattintva
  (A transzlációs medicina összekapcsolja az alapkutatást a klinikai alkalmazással. Ennek egyik legjobb példája a ma számos területen alkalmazott célzott terápia. Ennek kapcsán a kutatók feltérképezik azon az adott betegség patogenezisében szerepet játszó sejteket és molekulákat, amelyek potenciálisan terápiás célpontként szerepelhetnek. Elsősorban a gyulladásos-autoimmun és a daganatos betegségek képezik a célzott terápia területét. A szimpóziumon az onkológia, hematológia, reumatológia és autoimmun betegségek, bőrgyógyászat, gasztroenterológia, szemészet, neurológia, valamint pulmonológia területén foglalják össze az elmúlt évek legnagyobb áttörést jelentő felfedezéseit. Ezek mind a betegségek kialakulásának megértését, mind a betegeket és a társadalmat szolgáló új terápiás fegyverek kifejlesztését szolgálják.)

   

  A november 22-én elhangzott "HALADÁS A MOZGÁSSZERVI GYÓGYÁSZAT ÉS A SPORTTUDOMÁNY TERÜLETÉN" c. előadás megtekinthető ide kattintva
  (Az MTA vezetésének kezdeményezésére, az Orvosi Tudományok Osztálya gesztorsága alatt az idei évben alakult meg az MTA Mozgásszervi és Sporttudományi Osztályközi Állandó Bizottsága. A grémiumba öt akadémiai osztály jelölt tagokat. A bizottság a konzervatív és operatív mozgásszervi szakterület, valamint a sporttudomány kutatási és gyakorlati feladatainak koordinálását tűzte ki célul. Az MTÜ keretében tartott tudományos ülés egyfelől a bizottság bemutatkozása az Akadémia tudományos osztályainak, a szakembereknek és a nagyközönségnek, másfelől a megadott szakterületek jelen helyzetének prezentálását szolgálja majd.

   

  A 2022.11.22-23-án megrendezett MAGYAR ORVOSTUDOMÁNYI NAPOK előadásai megtekinthetőek ide kattintva
  (A Magyar Tudományos Akadémián 2022. november 22-23-án tartandó, 16 kredit ponttal akkreditált, tudományos ülésen a résztvevők átfogó képet kaphattak a mozgásszervi betegségek ellátásának jelenéről és az ellátásban várható változásokról. Ezt követően a metabolikus csontbetegségekkel, döntően az osteoporosissal kapcsolatos legújabb tudományos eredményeket hallhatták. November 23-án pedig a gyulladásos és degeneratív hátterű mozgásszervi kórképek diagnosztikájának és kezelésének legújabb eredményeit, irányelveit foglalták össze az előadók.)

Vissza