Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  XIV. SIASTOK (Budapest, 2023.04.12-15.)
  2023.01.31.

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

  A minket körbevevő világ felgyorsuló változásaihoz alkalmazkodva a SIASTOK (Sürgősségi, Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai Szakterületek és Társszakmák Országos Konferenciája) 2023 áprilisában kerül 14. alkalommal megrendezésre. Bár az előző kongresszusunktól alig több mint fél év telik el, a szakmai tudásunk felezési idejének gyors rövidülése és a pándémia során kiesett tudományos rendezvények pótlása egyaránt indokolják a korábbról hagyománnyá vált tavaszi találkozónkat.

  A fókusztponban továbbra is a minőségi betegellátás és betegbiztonság fejlesztése áll. Ezen cél eléréséhez feltétel a multi- és interdiszciplinaris szakmai összefogás és együttműködés megteremtése. A konferencia idén is, mint eddig minden alkalommal, újít, ezúttal strukturális szempontból. A szakmai összefogás-együttműködés serkentésére már a rendezvény keretein belül törekszünk: minimalizáljuk a párhuzamos szekciók számát, a plenáris programmal párhuzamosan mindössze egy szimulációs kurzus idővonalat futtatunk.

  Ezáltal a nagyteremben bőséges lehetőséget teremtünk a problémafelvetésekre, kérdezésre, interakciókra és szakmai vitákra, ugyanakkor kiscsoportos formában a technikai és nemtechnikai készségek fejlesztésére is lehetőség lesz a színes tematikájú hands-on szimulációs kurzus-vonalon.

  A teljesség igénye nélkül pár témát emelnék ki a kongresszus tematikájából: Kiemelt témák a perioperatív medicina, melyet a líra mindkét oldaláról az operatőrök és az aneszteziológus szemével is górcső alá vehetünk. Érdekes, új szempontokat vetnek fel a betegbiztonság javítását célzó mesterséges intelligencia, adatmenedzsment és epigenetikai kutatások.

  További fókuszpontok:

  • regionalis anesztézia
  • gyermek anesztézia
  • infekciók, sepsis
  • vértisztító eljárások
  • beteg vér menedzsment (PBM), haemostasis
  • táplálás
  • ágy melletti képalkotók és POC eszközök
  • lélegeztetés, otthon lélegeztetés
  • fizioterápia
  • jog és szakmapolitika

  Változó világunk az egészségügy adaptálását igényli, melyhez számos támpontot és fejlesztést nyújt a katonaorvostan: az újdonságoknak egy teljes szekciót dedikálunk.

  Az adott témaköröket felvezető hiteles szaktekintélyek a kapcsolatos aktuális irányelveket és ajánlásokat is áttekintik, így a gondolatébresztő előadások és képzések egyben szintentartó továbbképzés szerepét is betöltik. A konferencia a működési nyilvántartás megújítását 50 kredit ponttal segíti.

  A helyszín a kellemes légkört biztosító Aquaworld Resort Budapest Hotel.
  Szeretettel várunk mindenkit.

  Prof. Dr. Gál János
  A Szervező Bizottság elnöke,
  Klinikaigazgató, egyetemi tanár, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, Semmelweis Egyetem
  Tanszéki csoport vezető, Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszéki Csoport, Semmelweis Egyetem

  REGISZTRÁLJON MOST!

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Vissza