Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • MAITT Dél-Dunántúli Szekciójának és a PTE Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének közös Tudományos Ülése (Zalakaros, 2024.09.27-28.)
  2024.03.25.

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégek!

  A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Dél-Dunántúli Szekciójának (MAITT DD) és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének (PTE KK AITI) közös Tudományos Ülése 2024. szeptember 27-28. között kerül megrendezésre a zalakarosi Karos Spa Hotelben (https://karos-spa.hu/, Zalakaros, Alma utca 1.)

  Rendezvény weboldala: www.maittdd.org.hu

  A korábbi MAITT DD Szekcióülések és Mediterrán Intenzíves Randevúk (MIRA) színvonalához hűen idén is számos új, a betegellátást érintő aktuális témát hoznak el a Dél- Dunántúli régió előadói. Az intenzív terápia kapcsán többek között szó lesz az ARDS-el, a veseelégtelenség kezelésével, valamint a táplálással kapcsolatos újdonságokról. Az aneszteziológia és fájdalom terápia szekcióban pedig többek között a megváltozott ellátási igényű betegek fogászati ellátásával, a szülészeti anesztéziával és a krónikus deréktáji fájdalommal kapcsolatban is hallgathatunk érdekesnek ígérkező előadásokat. Reményeink szerint a régióban végzett tudományos munkák bemutatása ösztönzi és ötletekkel látja el a jövő kutatóit, míg tanulságos eseteink ismertetése a mindennapi betegellátás javára válik majd. A „hagyományos” előadások és esetbemutatások mellett külön szekcióban szeretnénk a szakmánkhoz kapcsolódó újdonságokat, külföldi tapasztalatokat vagy éppen tudománytörténeti érdekességeket bemutatni. A programot egy gyakorlatorientált véralvadás menedzsment workshop teszi teljessé.

  Nem titkolt célunk a tudományos szakmai programok mellett a régió kórházaiban dolgozó kollégák kapcsolat építésének elősegítése, a már meglévő régi ismeretségek fenntartása, elmélyítése. Bízunk benne, hogy ezen ismeretségek, kapcsolatok a kongresszuson túl egész évben fennmaradnak és elősegítik a régió betegellátását, tudományos és oktatói munkáját egyaránt. A társasági programokhoz kiváló lehetőséget nyújtanak a kongresszus helyszínéül szolgáló Karos Spa Hotel rekreációs szolgáltatásai is.

  A szervezők nevében minden érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényünkön:

  Dr. Nagy Bálint elnök, MAITT DD  - Prof. Dr. Csontos Csaba klinikaigazgató, PTE KK AITI

  Fő témakörök:
  Intenzív terápia
  Anesztézia
  Fájdalomterápia
  CRRT és korszerű véralvadás menedzsment
  Kutatási eredmények

  A konferencia OFTEX akkreditációja és a kreditpont meghatározása folyamatban van!

  A kreditpontok - az OFTEX portálon - a tanfolyam adatlapján feltüntetett szakképesítésekhez szakma szerinti pontszámként kerülnek jóváírásra.

  A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 6. § (1) Szabadon választható elméleti továbbképzésnek minősül: az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel. Folyamatos továbbképzés alapján megszerezhető legmagasabb pontértékek: 41–50 pontig minősített továbbképzés esetén: 16 pont.

   

Vissza