Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  SIASTOK Konferencia (Budapest, 2013.04.04-06.)
  2013.02.07.
  A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szervezésében 2013. április 4-6-án, immár negyedik alkalommal kerül sor a SIASTOK (Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszus) megrendezésére. A kongresszus minden évben egyéni tematika köré rendeződött. 2010-ben a szakma aktualitásainak ismertetése mellett a központosított Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika mutatkozott be. 2011-ben a címben jelzett szakágak kevésbé ismert területeiről, legújabb aktualitásairól nyerhettünk információkat, többek közt a szimulációs oktatás, pszichológia, genetika tematikai tömbjén belül szakmánk új távlatai kerültek feltérképezésre. 2012-ben a SIASTOK SUN alcímen (“Joint Symposium of Semmelweis University and NATO Centre of Excellence for Military Medicine”) angol nyelvű, nemzetközi tudományos kongresszus formájában került megrendezésre, mely a legújabb, a klinikum szempontjából releváns, hazai és nemzetközi kutatásokat, azok gyakorlati integrálhatóságát mutatta be a katona-egészségügy, az anesztézia-intenzív terápia és a sürgősség területén. A SIASTOK témája 2013-ban, a meghatározó európai aneszteziológiai társaságok által a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás minőségének javítása érdekében fókuszpontba állított, perioperatív medicina lesz. Előadóink ezúttal is ismert és elismert hazai és nemzetközi szaktekintélyek. A legújabb ajánlásokat és kutatásokat integráló, ugyanakkor kifejezetten a mindennapi gyakorlatra koncentráló program átfogó áttekintést ad a preoperatív előkészítés javításának lehetőségeiről, az intraoperatív szak menedzselésének buktatóiról és segítőiről, a posztoperatív ellátás szövődményeinek kivédési lehetőségeiről. A sürgősségi szekció a kritikus állapotú beteg intrahospitális menedzselésének néhány igen érdekes és aktuális témáját tekinti át. A szakmapolitika a továbbképzés, a szedáció és a szimuláció élénk érdeklődéssel kísért, a médiában gyakran kommentált kérdéseit taglalja. A csütörtöki napon a londoni Imperial College oktatói a perioperatív transoesophagealis echocardiographia és az intenzív osztályos/sürgősségi transthoracalis echocardiographia alapjaival ismertetik meg az érdeklődőket előadások és magas szintű szimulációs oktatás keretében.

  AKKREDITÁCIÓ
  A Tanfolyamot a Semmelweis Egyetem a SE-ÁOK/2013.I./00265 kódszámon – az OFTEX portálon jelzett szakképesítésekhez – szabadon választható tanfolyamként – nyilvántartásba vette.
  Sikeres tesztvizsga esetén orvos résztvevők 50 kreditpontot szerezhetnek. Szakdolgozók akkreditációja folyamatban van.

  FŐ TÉMAKÖRÖK
  - Echocardiographiás szimulációs oktatás
  - Új kihívások, forró pontok, nagy változások
  - Preoperatív ellátás speciális kérdései
  - Intraoperatív ellátás speciális kérdései
  - Posztoperatív ellátás speciális kérdései
  - Szakma: képzés és politika
  - A kritikus állapotú beteg intrahospitális menedzselése

  A KONGRESSZUS HELYSZÍNE
  Hotel Ramada Resort Budapest
  1044 Budapest, Íves u. 16.

  Az első értesítő és a jelentkezési lap letölthető a kapcsolódó dokumentumokból.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza