Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK


Hírkategória: MAITT Légútbiztosítási Szekció hírei
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MAITT Légútbiztosítási Szekció 2020/5. hírlevele
  2020.12.19.

  Kedves Olvasó!

  Ennek a viharvert évnek ez az utolsó hírlevele. Abban a reményben is jelentkezünk, hogy talán a jövő év tavaszára, nyár elejére jelentősen javulhat a COVID19 okozta járványhelyzet, egy kicsit végre fellélegezhetünk és akár személyesen is majd egyre többet és többet találkozhatunk. Az év legszebb ünnepéhez közeledve már az előkészületeké a fő szerep, ezért nem is szeretnénk hosszú, szakmai hírekkel telezsúfolt utolsó számmal terhelni a járvány által amúgy is kissé beárnyékolt karácsonyi készülődés izgalmait.

  A hírlevelek segítségével reméljük valamelyest személyesebbé tudtuk tenni ebben az évben is az egymás közti kapcsolatot.

  Szekciónk 2020/5. számú hírlevele megtekinthető ide kattintva

  A szakmai anyagok átadásának legfőbb forrásává pedig a weboldalunk lépett elő.
  Az alweboldalról elérhető az Európai Légútbiztosítási Társaság honlapja, számos hasznos oldal, app, oktatóvideó linkje, tájékoztatók anyagok nem szakemberek számára, a szekciónk oktatását eszközök használatba adásával támogatók listája. A hírek, újdonságok alatt a korábbi hírlevelek érhetők el. A tanfolyamok, rendezvények csempére kattintva a hazai és nemzetközi vonatkozású képzésekről lehet információt nyerni. A szakmai anyagok mögött elsősorban előadásokat, közleményeket lehet találni. A legfontosabb csempe alá kerültek az algoritmusok, ajánlások és itt találhatók meg pl. a nehéz légútra figyelmeztető nyomtatványok, melyek letölthetők (vagy mintaként szolgálhatnak) és a beteg dokumentációjához csatolhatók.

  Alweboldalunk a MAITT felületén az alábbi linkre kattintva érhető el.
  Link: http://www.maitt.hu/lbsz

  Egy igen fontos új szakmai hír, amit mindenképpen szerettünk volna megosztani az, hogy elkészült a fordítása az alábbi irányelvnek. Az angol nehézlégút társaság (DAS) engedélyét erre megkaptuk. A hírlevélhez csatoltan megtalálható az ajánlás. Jó olvasást!


  A.Higgs, B. A. McGrath, C. Goddard3, J. Rangasami, G. Suntharalingam, R. Gale, T. M. Cook és a Difficult Airway Society,Intensive Care Society, Faculty of Intensive Care Medicine, Royal College of Anaesthetists nevében.
  Kritikus állapotú felnőtt betegek endotracheális intubációjának irányelve.
  British Journal of Anaesthesia, 120 (2): 323–52 (2018)
  doi: 10.1016/j.bja.2017.10.021 editorial: Br J Anesth 2018:120:207-209, doi: 10.1016/j.bja.2017.10.010.

  Ezt a munkát is Dr. Erőss Attila koordinálta. Köszönjük az erőfeszítéseit és az őt segítő Kollégák munkáját is!

  Melléklet:

  Havel's Ultrasound Needles for neve blocks and pain injections Buyers Guide

   

  Végezetül a munkacsoport és a magam nevében is kívánok békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag, reményekkel teli, boldogabb új évet!

  Vigyázzunk egymásra és magunkra is!

  Baráti üdvözlettel

  Légútbiztosítási Szekció
  Szűcs Zoltán Pál, Elnök

   

Vissza