Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • Gyakorlatorientált kétnapos továbbképzés hemosztázis és transzfúziológia témakörben (Szeged, 2024.06.30.)
  2024.06.17.

  Kedves Kollégák!

  Az SZTE-AITI és az SZTE Transzfúziológiai Tanszék szervezésében gyakorlatorientált kétnapos továbbképzést tartunk HEMOSZTÁZIS ÉS TRANSZFÚZIOLÓGIA témakörben az új Orvosi Készségfejlesztési Központban (Skill központban).

  Az első napon 12 interaktív előadás fog elhangozni, mely megalapozza a témát. A második napon kiscsoportos (max 8 fős) gyakorlatok keretén belül mélyítjük el a megszerzett tudást belgyógyászati és traumás eredetű vérzéses sokkok, illetve periprocedurális hemosztázis szövődmények szimulált ellátásával. A cél a jó hangulat, a csapatmunka és az együtt

   

  bővebben >>

 • Felhívás a „Kiváló intenzív terápiás szakápoló különdíj 2024” pályázatra!
  2024.06.14.

  Tisztelt Pályázó!

  Az idén tizenegyedik alkalommal jelenik meg a BM Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina Fórum évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan Kiváló intenzív terápiás szakápoló különdíj 2024” címmel pályázatot írt ki a MAITT és a Medicina kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága. A pályázatot a MAITT alapította, a nyertes 500 ezer forint értékű

   

  bővebben >>

 • Felhívás a 'Kiváló aneszteziológiai szakasszisztens különdíj' 2024. évi pályázatra!
  2024.06.14.

  Tisztelt Pályázó!

  Az idén tizenkettedik alkalommal jelenik meg a BM Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina Fórum évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan „Kiváló aneszteziológiai szakasszisztens különdíj 2024” címmel pályázatot írt ki a MAITT és a Medicina Fórum kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága. A pályázatot a MAITT alapította,

   

  bővebben >>

 • Nutrition Day 2024 – Intenzív osztályok
  2024.05.29.

  Az Európai Táplálási Társaság (ESPEN) idén is megrendezi népszerű, világméretű felmérését a kórházi ellátásban részesülő betegek táplálásáról. A Nutrition Day nevű vizsgálat 2006 óta az év egy kitűzött napján, keresztmetszeti jelleggel felméri a résztvevő osztályokon ellátott betegek állapotát, táplálását és kimenetelét. A vizsgálatban több, mint 70 ország vett már részt értékes adatokkal járulva hozzá a klinikai táplálás munkájához helyben és nemzetközi szinten is.

  Tavaly Magyarországról 10 intenzív osztályról összesen 158 beteg adatai kerültek feldolgozásra, ami jó eredmény!

   

  bővebben >>

 • Sepsis Treatment And Research (STAR) Symposium (Vecsés, 2024.09.13.)
  2024.05.24.

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégek!

  Nagy örömömre szolgál, hogy hosszú előkészítő és szervező munka után, 2024. szeptember 13-án, Vecsésen megrendezésre kerül - hagyományteremtő jelleggel - az I. Sepsis Treatment And Research (STAR) Symposium, melyre ezúton szeretnék meghívni minden kritikus állapotú betegek ellátásával foglalkozó orvost és nővért.

  Kérem, írják, írjátok be a dátumot a naptáraitokba!

  A szimpózium programjának összeállításakor a kritikus állapotú, szepszisben és szeptikus sokkban szenvedő betegek ellátásának

   

  bővebben >>

 • Safer Care to Save Lives (SCSL)
  2024.05.22.

  The ESAIC Board, the ESAIC Patient Safety and Quality Committee and its Patient Safety Partners are pleased to announce the start of a new Patient Safety programme project – the ESAIC Safer Care to Save Lives (SCSL) Ambassador’s Programme.

  Supporting safer care for all!

  As we gear up for Euronaesthesia 2024 in Munich, we would like to share with you a new initiative from the ESAIC: The ESAIC Safer Care to Save Lives (SCSL) Patient Safety Ambassador’s Programme.

  ESAIC

   

  bővebben >>

 • Felhívás kérdőív kitöltésére az agyhalál megállapítás közben végzett apnoe teszt gyakorlatáról
  2024.05.16.

  Kedves Kolléga!

  Az IMAPing SUBDEP nevű vizsgálatunk angol nyelvű, nemzetközileg is terjesztett kérdőívében az agyhalál megállapítás közben végzett apnoe teszt gyakorlatát kívánjuk felmérni. A kérdéssor kitöltése mindösszesen 6 percet vesz igénybe. A részletek és a válaszadási lehetőség az alábbi linken érhetőek el:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewBhFvyxFRLk0Co2sRA4mIZi-QTHYDN-1OHmGHLwjTS6Avbg/viewform

  Válaszadását

   

  bővebben >>

 • Felhívás kérdőív kitöltésére a remifentanil jelenlegi magyarországi alkalmazási gyakorlatáról
  2024.04.29.

  Tisztelt Kollégák!

  Szeretnénk a remifentanil jelenlegi magyarországi alkalmazási gyakorlatáról és magáról a készítményről egy közleményt megjelentetni, melynek kapcsán egy rövid, a szer hazai elterjedtségét vizsgáló kérdőív kitöltésére lenne szükség. 

  A kérdőív az alábbi linken érhető el, kitöltése 1-2 percet vesz igénybe: 

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXQeZZ67pjeoAWcubHik6FizDMEFrnY4pxV9F3VJZnwY28Xg/viewform?usp=sf_link

  Segítségüket

   

  bővebben >>

 • Elhunyt Uray Éva Professzor
  2024.04.04.

  Életének 88. évében 2024. április 2-án elhunyt Uray Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének alapítója.

  Orvosdoktori diplomát 1961-ben szerzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, az akkori I.-es Sebészeti Klinika első, önálló aneszteziológus orvosa volt. Szakképesítést 1965-ben szerzett, ezt követően megszervezte az aneszteziológia és intenzív terápia utánpótlás képzését a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Kialakította az I-es Sebészeti Klinika intenzív osztályát, amely 1980-ban kezdte meg működését. Tevékeny részt vállalt egyetemünk

   

  bővebben >>

 • Dr. Hortobágyi Anna Mária emlékére
  2024.04.02.

  A doktornő lendületesen lépett be a kórterembe, majd megtorpant, és szemei kissé fáradtan kutatták a betegeket. Műtőssapkáját széles mozdulattal kanyarította le, a maszkot állára csúsztatta. Magát kerestem, fordult őszinte, finom mosollyal egyikőjükhöz. Hangjában egyszerre volt jelen a határozottság, a kíváncsiság és a nyitottság a bátorításra, az érzelmek visszhangjára. Mindjárt mehetünk a műtőbe, szorította meg a beteg megadóan maga mellé helyezett kezét, melyhez a paplan ráncai között, alig láthatóan egy infúzió kígyózott. Megszabadítjuk a fájdalomtól, újra tud majd járni, az unokákkal játszani!

   

  bővebben >>