Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • Felhívás kérdőív kitöltésére az agyhalál megállapítás közben végzett apnoe teszt gyakorlatáról
  2024.05.16.

  Kedves Kolléga!

  Az IMAPing SUBDEP nevű vizsgálatunk angol nyelvű, nemzetközileg is terjesztett kérdőívében az agyhalál megállapítás közben végzett apnoe teszt gyakorlatát kívánjuk felmérni. A kérdéssor kitöltése mindösszesen 6 percet vesz igénybe. A részletek és a válaszadási lehetőség az alábbi linken érhetőek el:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewBhFvyxFRLk0Co2sRA4mIZi-QTHYDN-1OHmGHLwjTS6Avbg/viewform

  Válaszadását

   

  bővebben >>

 • iSEE sepsis: ingyenes, tudományos webinar sorozat
  2024.05.03.

  Az idei évben egy négy részből álló webinar sorozatot szeretnénk a sürgősségi szakmák művelőinek ajánlani a szepszis témakörében.
   
  A szepszis globális viszonylatban is jelentős egészségügyi probléma, amely megoldásához összehangolt erőfeszítésekre van szükség az egészségügyi szakemberek és döntéshozók részéről egyaránt.
   
  Ezen igényekre válaszul projektünk célja a szepszis tudatosság fokozása és a tudásmegosztás elősegítése a világ minden tájáról érkező szakértők segítségével, melyet ingyenes online

   

  bővebben >>

 • Mikrobiom, diabéteszes szövődmények és a stroke: van-e összefüggés? (2024.06.13.)
  2024.05.02.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem - Belgyógyászati és Onkológiai Klinika 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a. 

  A program megtekinthető ide kattintva

   

  A tanfolyam pontértéke orvosoknak: 12 pont

  A tanfolyam pontértéke szakdolgozóknak: 8 pont

  Jelentkezési határidő:

   

  bővebben >>

 • Felhívás kérdőív kitöltésére a remifentanil jelenlegi magyarországi alkalmazási gyakorlatáról
  2024.04.29.

  Tisztelt Kollégák!

  Szeretnénk a remifentanil jelenlegi magyarországi alkalmazási gyakorlatáról és magáról a készítményről egy közleményt megjelentetni, melynek kapcsán egy rövid, a szer hazai elterjedtségét vizsgáló kérdőív kitöltésére lenne szükség. 

  A kérdőív az alábbi linken érhető el, kitöltése 1-2 percet vesz igénybe: 

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXQeZZ67pjeoAWcubHik6FizDMEFrnY4pxV9F3VJZnwY28Xg/viewform?usp=sf_link

  Segítségüket

   

  bővebben >>

 • Elhunyt Uray Éva Professzor
  2024.04.04.

  Életének 88. évében 2024. április 2-án elhunyt Uray Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének alapítója.

  Orvosdoktori diplomát 1961-ben szerzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, az akkori I.-es Sebészeti Klinika első, önálló aneszteziológus orvosa volt. Szakképesítést 1965-ben szerzett, ezt követően megszervezte az aneszteziológia és intenzív terápia utánpótlás képzését a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Kialakította az I-es Sebészeti Klinika intenzív osztályát, amely 1980-ban kezdte meg működését. Tevékeny részt vállalt egyetemünk

   

  bővebben >>

 • Dr. Hortobágyi Anna Mária emlékére
  2024.04.02.

  A doktornő lendületesen lépett be a kórterembe, majd megtorpant, és szemei kissé fáradtan kutatták a betegeket. Műtőssapkáját széles mozdulattal kanyarította le, a maszkot állára csúsztatta. Magát kerestem, fordult őszinte, finom mosollyal egyikőjükhöz. Hangjában egyszerre volt jelen a határozottság, a kíváncsiság és a nyitottság a bátorításra, az érzelmek visszhangjára. Mindjárt mehetünk a műtőbe, szorította meg a beteg megadóan maga mellé helyezett kezét, melyhez a paplan ráncai között, alig láthatóan egy infúzió kígyózott. Megszabadítjuk a fájdalomtól, újra tud majd járni, az unokákkal játszani!

   

  bővebben >>

 • MAITT Dél-Dunántúli Szekciójának és a PTE Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének közös Tudományos Ülése (Zalakaros, 2024.09.27-28.)
  2024.03.25.

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégek!

  A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Dél-Dunántúli Szekciójának (MAITT DD) és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének (PTE KK AITI) közös Tudományos Ülése 2024. szeptember 27-28. között kerül megrendezésre a zalakarosi Karos Spa Hotelben (https://karos-spa.hu/, Zalakaros, Alma utca 1.)

  Rendezvény weboldala: www.maittdd.org.hu

  A korábbi MAITT

   

  bővebben >>

 • In memoriam Dr. Tagányi Károly (1939 -2024)
  2024.03.04.

  2024. február 28-án érkezett a megrázó hír, dr. Tagányi Károly életének 85. évében elhunyt. Megrendülve búcsúzunk szeretett, nagy tudású kollégánktól.

  2024. április 3-án a születésnapján szeretett volna végleg nyugdíjba vonulni, lezárni élete munkásságát, de ezt már sajnos nem élhette meg.

  56 évet töltött a  Bajcsy Zsilinszky Kórházban dr.Tagányi Károly főorvos úr a KAITO korábbi osztályvezetője.

  Egyetemi tanulmányait 1963-ban végezte a Budapesti Orvostudományi egyetemen. 1968-ban sebész szakvizsgát szerzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1972-ben a Semmelweis Orvostudományi

   

  bővebben >>

 • 2024. január 11-i MAITT Vezetőségi Ülés határozatai
  2024.01.22.

  1. Gál János Professzor Úr beszámolóját követően a MAITT Vezetősége támogatja, hogy 2022 és 2023 után, 2024-ben is a Medicina Fórumon egy aneszteziológus asszisztens és egy intenzív terápiás nővér díjazását, amely 500.000-500.000 Ft pénzjutalmat jelent.

  A Vezetőség egy tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

  2. 2024. május 19-én tartott Küldöttközgyűlésen a tagdíj mértékének módosításáról történt szavazás értelmében, a tagsági díjak az alábbiak szerint változtak 2024. január 1-től:

  • 30 év alatti MAITT tag éves tagdíja: 10.000 Ft
  • 30-65 év közötti MAITT tag éves
   

  bővebben >>

 • Megjelent az Aneszteziológia és Intenzív terápia folyóirat 2023/4. száma
  2024.01.19.

  z Aneszteziológia és Intenzív terápia folyóirat 2023/4. száma regisztrált tagjaink számára, felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően megtekinthető ide kattintva