Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

SZAKMAI SZEKCIÓK

Ultrahang munkacsoport bemutatkozása

  • Munkacsoport vezető: Almási Róbert
  • Titkár: Batizi Kristóf
  • Vezetőségi tag: Gyöngyösi Zoltán
  • Vezetőségi tag: Szűcs Szilárd

Az ultrahang használata ma már elengedhetetlen az aneszteziológiában és intenzív terápiában. A korábbi évek UH ismeretek terjesztését, tanfolyamok szervezését hivatott kezdeményezései kiteljesedtek, az elmúlt 6 évben számos UH kurzust szerveztünk, tanfolyamot tartottunk - Pécsett az UH használata alaptanfolyam és haladó tanfolyam bázisaként népszerűvé vált Makár Hotelben, a MAITT továbbképző napjain Siófokon, a SZIASZTOK-on Budapesten és a DAN-on Debrecenben. Tanfolyamainkon több száz kollégának adtunk át ismereteket, bízva és remélve, hogy az UH készülék és "know-how" jó kezekbe kerül, annak napi használata betegeink javát szolgálja. Büszkeségünkre, az oktatói csapatunk által írt hiánypótló könyvünk is megjelent, mely elősegíti a rezidens és szakorvos kollégák oktatását, tanulását. A COVID időszak erőforrásainkat kimerítette, a személyes találkozásra nem volt lehetőség. A kórházakba, klinikákra került óriási gépparkban ott sorakoztak az UH készülékek is. A megszerzett ismeretanyag segítette a regionális anesztézia alkalmazását a nehéz időszakban és a mellkasi UH vizsgálatok soha nem látott mértékben emelkedtek az intenzív osztályokon. Új tudásra és új készségekre tettünk szert. Örömmel tölt el bennünket, hogy részesei lehetünk az elméleti szakmai tudás és gyakorlati ismeretek átadásának, a rezidens és fiatal szakorvos kollégák képzésének, mely munkát a jövőben is ugyanilyen lendülettel és aktivitással folytatjuk tovább.

Üdvözlettel:

Dr Almási Róbert Gyula Ph.D., habil, EDPM
egyetemi docens
PTE KK AITI, Fájdalomterápiás Tanszék
MAITT UH Szekció vezető


Ultrahang az anesztéziában és intenzív terápiában tanfolyam és hands-on kurzus
Pécs, 2023.március 24-25.

Ez egyben a MAITT UH szekció 2023 tavaszi tudományos ülése is.

Ezen a rendezvényen kerül sor a MAITT UH szekció taggyűlésére és vezetőségi ülésére is.

A tagsági ülés személyesen és online is elérhető a tagság számára.

A jelenleg is aktív illetve további érdeklődő tagok jelentkezését várjuk Dr. Almási Róbert szekció vezető vagy Dr. Batizi Kristóf vezetőségi tag, titkár elérhetőségein (almasi.robert@pte.hu; kbatizi@gmail.com). A tagok email címére meghívót küldünk MAITT UH Szekció TEAMS csoportban való részvételre, az online részvételi lehetőség érdekében.

A tanfolyam programja a későbbiekben lesz megtekinthető.